Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Υπόθεση Γιακουμάκη / Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Γιακουμάκη / Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Ο Βαγγέλης έχασε τη ζωή του τον Μάρτιο του 2015 και η σορός του εντοπίστηκε ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του από την Εστία της σχολής όπου διέμενε, με τραύματα από μαχαίρι.

Η εκδίκαση των εφέσεων είχε προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2021, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων τον κορωνοϊό μετατέθηκε για την Πέμπτη.

Οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την δολοφονία του, είχαν κριθεί τον Ιούνιο του 2019, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, ένοχοι για περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το δικαστήριο  καταδίκασε τους 5 εξ αυτών σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Στους υπόλοιπους τρεις, οι οποίοι ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων, είχε επιβληθεί παροχή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών. Και οι 8 καταδικασθέντες είχαν ασκήσει  έφεση.

Το δικαστήριο είχε μετατρέψει την ποινή φυλάκισης των 3 ετών σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως για τους πέντε ενήλικες καταδικασθέντες.

Οι γονείς του που ζητούν δικαίωση, μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ, με την μητέρα του Μαρία Γιακουμάκη ανέφερε για την δίκη «θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη».

«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον» σημείωσε η μητέρα του. «Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του».

Ο πατέρας του Ανδρέας Γιακουμάκης ανέφερε ότι «η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL