Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Τροχαίο στη Βουλή / Στράτευση για το ξέπλυμα του οδηγού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τροχαίο στη Βουλή / Στράτευση για το ξέπλυμα του οδηγού

Βίντεο από το τροχαίο

Θορυβήθηκε η Τ. Στεφανίδου από τον σάλο που δημιούργησε στα Social media, επιχειρώντας να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα του τροχαίου της Βουλής, τον μοτοσικλετιστή, τον 23χρονο Ιάσονα που βρίσκεται πλέον στους ουρανούς. Περισσότερο όμως θορυβήθηκε η Τ. Στεφανίδου επειδή ο ένας μετά τον άλλο οι χρήστες των social media και κυρίως του twitter, ζητούν την απόσυρση των χορηγών από την εκπομπή της. Και αυτό είναι πραγματικά σοβαρό!

Έβαλε λοιπόν λυτούς και δεμένους να διαβεβαιώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν είναι αυτό που νομίζετε». Ότι δεν καταλάβαμε αυτό που βλέπαμε και ότι εννοεί άλλο. Στο tweet που ανέβασε, νομίζει ότι μπορεί να μας δουλέψει. Γράφει:   

«Για το τροχαίο στη Βουλή και με σκοπό την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Ιάσονα, είπα ότι ίσως η ταχύτητα του video είναι πιο γρήγορη από την πραγματική. Κάποιοι το ερμήνευσαν με αντίθετο τρόπο. Στις 15, 16 17/3 ήμουν ξεκάθαρη ότι οδηγός του υπηρεσιακού έστριψε παράνομα και το θύμα ήταν νόμιμο!».

Όλα λάθος. Ο Ιάσονας δεν μπορεί να έχει πλέον καμία προστασία, παρά μόνο την προστασία της μνήμης του. Και την απόδοση δικαιοσύνης για τον άδικο θάνατο του. Η Τ. Στεφανίδου όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά προσπαθεί να θολώσει τα νερά όταν λέει ότι «βλέπω στο βίντεο ότι πάει και με τρομερή ταχύτητα το παιδί και πέφτει πάνω. Είναι η πραγματική ταχύτητα του βίντεο;»  Προηγουμένως έχει περιγράψει πόσο πολύ «το υπηρεσιακό αυτοκίνητο πάει πολύ αργά». Και προσεκτικά. Με άλλα λόγια, πόσο προσεκτικά κάνει την παραβίαση του ΚΟΚ, θα λέγαμε εμείς. Η προσπάθεια ξεπλύματος είναι πολύ φανερή, ό,τι και να λέει εκ των υστέρων.

Στην ίδια κατεύθυνση ξεπλύματος είναι εξάλλου και άλλα δημοσιεύματα, τα οποία επιχειρούν να αποδώσουν ευθύνες στον… ταξιτζή! Για παράδειγμα:

«Επιπλέον όμως ένα έμπειρο μάτι δεν μπορεί να μη διαπιστώσει την “εγκληματική” ενέργεια του οδηγού ΤΑΧΙ! Δηλαδή να παραχωρήσει προτεραιότητα στον οδηγό του μαύρου αυτοκινήτου που εισέρχεται στη Βουλή, δημιουργώντας “τυφλό” σημείο με τον τρόπο που στέκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας, τόσο για τον οδηγό της βουλευτού όσο όμως και για τον άτυχο Ιάσονα!».   

Δεν φταίει λοιπόν αυτός που κάνει την παράβαση, φταίει ο ταξιτζής επειδή απλώς υπήρχε στο χώρο! Και εμπόδιζε την ορατότητα του βουλευτικού αυτοκινήτου που ήθελε να κάνει μια παράβαση.

Χρόνια τώρα επιχειρούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοσιογραφία και δεοντολογία. Τώρα θέλουν να μας πείσουν να ξεχάσουμε και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL