Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Κρήτη / Δήλωσε φιλόζωος ο κτηνοτρόφος που σκότωσε σκύλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Δήλωσε φιλόζωος ο κτηνοτρόφος που σκότωσε σκύλο

ΣΚΥΛΟΣ
EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 59χρονος κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την θανάτωση αδέσποτου σκύλου, σε περιοχή το Δήμου Φαιστού, την περασμένη Κυριακή.

Ο 59χρονος συνελήφθη στο μαντρί του έπειτα από καταγγελία. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν το κυνηγητικό όπλο, με το οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε το άτυχο ζώο, ενώ πέρα από τη σύλληψη του επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, άνδρας πέρασε με το αυτοκινητό του, έβγαλε την καραμπίνα και εκτέλεσε ουσιαστικά το αδέσποτο σκυλί, χωρίς καμία αφορμή. Μετά πήρε το νεκρό ζώο και το πέταξε στα χωράφια.

Ο κτηνοτρόφος κατά την προανάκριση φέρεται να ομολόγησε προφορικά ότι πυροβόλησε τον σκύλο γιατί ενοχλούσε τα πρόβατά του, κατά τη απολογία του αρνείται ότι εκείνος σκότωσε το άτυχο ζώο.

Σε βάρος του 59χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Στην απολογία του ο 59χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δήλωσε μάλιστα φιλόζωος, καθώς όπως είπε είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης τεσσάρων σκυλιών και δύο γατών και επέμεινε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να σκοτώσει ένα ανυπεράσπιστο αδέσποτο ζώο.

Μετά την απολογία του ο 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση ωστόσο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα και την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Είναι η πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται στην Κρήτη μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους βασανίζουν ή κακοποιούν ζώα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL