Λάζαρος Κυρίζογλου / «Οι δήμοι έχουν ευθύνη μόνο για τα εντός σχεδίου οικόπεδα, οι δασικές εκτάσεις είναι ευθύνη του κράτους»
«Θα έχουμε φωνή και η κακοπιστία δεν θα μένει αναπάντητη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, αναφερόμενος στην επιχείρηση επίρριψης ευθυνών στην τοπική αυτοδιοίκηση για τον πυρινο όλεθρο στην Δυτική Αττική, τα Μεσόγεια και την Κορινθία.
Σχολιάζοντας τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών στους δημάρχους που έχουν αφήσει ακαθάριστα οικόπεδα, ο Λάζαρος Κυρίζογλου διερωτήθηκε με νόημα: «οι φωτιές ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος και πήγαν στα Δερβενοχώρια, τα Καλύβια και το Λουτράκι;». «Ξεκίνησαν από αμιγώς δασική έκταση, την ευθύνη της οποίας έχει το κράτος και η αποδεκατισμένες δασικές υπηρεσίες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κάνοντας λόγο για «λάθος στρατηγική αντίληψη και λάθος σχεδιασμό αναφορικά με τα δάση». «Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι να καθαρίζουν τα εντός σχεδίου οικόπεδα και τα οικόπεδα εντός των δήμων. Το ξεκαθαρίζω για να μην μπορεί να βγαίνει ο κάθε ξύπνιος και να λέει τα παράπονα στο δήμαρχο», ξεκαθάρισε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.