Ελένη Καπογιάννη / Το μπάσκετ γυναικών δεν βοηθιέται από την πολιτεία

H προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.
«Είναι σημαντικό που φτάσαμε στο Final4 αποκλείοντας την πιο δυνατή ομάδα, δηλαδή τον Ολυμπιακό, είναι πολύ σπουδαίο για εμάς και είναι πολύ ωραίο να είσαι και μέρος της ιστορίας του συλλόγου όπως είναι ο Παναθηναϊκός, είναι σπουδαίο το ότι έβαλες το λιθαράκι σου ώστε να κατακτηθεί ακόμη ένας τίτλος και μάλιστα μετά από 23 χρόνια», υπογράμμισε η προπονήτρια.
Στην συνέχεια, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα της Ελευθερίας Μοχάτου καθώς, όπως ανέφερε «έπαιξαν καταπληκτικά και αν δεν ήμασταν εμείς πιο ψύχραιμες στο τελευταίο λεπτό, δεν ήθελε και πολύ να ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα».
«Εχει προδιαγραφές να δυναμώσει το γυναικείο μπάσκετ, να μην είναι μόνο οι δύο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, να γίνει πιο ανταγωνιστικό, με περισσότερες ομάδες», σημείωσε η Ελένη Καπογιάννη και συμπλήρωσε:
«Ας πούμε ότι έχουν γίνει κάποια ελάχιστα βήματα… Από την άλλη, είμαι απαισιόδοξη γιατί βλέπω πως στην ουσία του πράγματος, παραμένει το ίδιο, δηλαδή δεν υπάρχουν πόροι, οι ομάδες δεν μπορούν να συντηρηθούν, δεν υπάρχει προβολή, δεν υπάρχει προσοχή, δεν βοηθιέται το ελληνικό μπάσκετ γυναικών από την πολιτεία, από αυτούς που είναι υπεύθυνοι αλλά ούτε από τους συλλόγους, δεν παράγουμε παίκτριες, μονίμως πρέπει να αγοράζουμε παίκτριες για να πλαισιώσουμε τα ρόστερ μας, μαθηματικά αυτό μας οδηγεί στον πάτο».