Πάνος Σκουρλέτης / Όλες οι στρατηγικές δομές πρέπει να ανήκουν στο κράτος

«Ζητήσαμε διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για μία ώρα, όχι γιατί είχαμε αυταπάτες ότι θα τολμήσουν βουλευτές της ΝΔ να βγουν στον κόσμο, αλλά για να τιμηθεί η τεράστια κινητοποίηση και η μνήμη των νεκρών της τραγωδίας και να μπορέσει όποιος βουλευτής θέλει να κατέβει στη διαδήλωση», είπε σήμερα στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης.
«Αρνήθηκαν παρότι η συζήτηση αφορούσε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το μπούλινγκ και η συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών ήταν νέοι, φοιτητές και μαθητές», τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.
«Ο κ.Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο πέρασε από τη «συγγνώμη» στο «όλοι φταίμε» όπως το αλήστου μνήμης «μαζί τα φάγαμε». Ε όχι δεν φταίμε όλοι, κυβερνούν 4 χρόνια και αποκαλύπτεται τώρα ότι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γνώριζαν κιόλας τους κινδύνους από την έλλειψη συστήματος τηλεδιοίκησης, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Γεωργιάδης, και δεν το έλεγαν για να μη μειωθεί το επιβατικό κοινό!» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων να ιδιωτικοποιήσει τις μεταφορές αλλά όχι την υποδομή του ΟΣΕ», διεκρίνισε και συνέχισε: «Και όταν λέμε υποδομή δεν εννοούμε μόνο τις ράγες κλπ. Ο ΟΣΕ έχει τεράστια ακίνητη περιουσία που την διαφυλάξαμε στο Δημόσιο».
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι παραλάβαμε από την κυβέρνηση Σαμαρά 24 ιδιωτικοποιήσεις- δεσμεύσεις. Και καταφέραμε να κρατήσουμε την ΕΥΔΑΠ, να μην εκχωρήσουμε το 17% της ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο φυσικού αερίου…κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση, χωρίς μνημόνιο, τώρα πάνω στη τραγωδία και φέρνει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλάζοντας το χαρακτήρα της ΡΑΕ! Μια προοδευτική κυβέρνηση πρέπει με σχέδιο να προχωρήσει στην επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει και για τη ΔΕΗ», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες της νεολαίας δίνουν αισιόδοξο μήνυμα σε ολους μας», συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «ήταν δυστυχώς η τραγωδία, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί ήδη είχε φτάσει στα οριά της η νεολαία με τη συνεχή στοχοποίηση και την υποβάθμιση της ζωής της».