Βίκτωρας Τσιαφούτης / Αυξάνονται επικίνδυνα πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ακόμα και για ποσά οφειλής ύψους 8.000 ευρώ
Μετά τα λοκ ντάουν αυξάνονται επικίνδυνα πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Βίκτωρας Τσιαφούτης νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών «Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ).
Στον Γιάννη Σμυρλάκη εξήγησε ότι έχουμε κατασχέσεις άρα και πλειστηριασμούς για μικρά ποσά π.χ. για οφειλή συνολικού ποσού 8.000 ευρώ καθώς αυτό προβλέπεται, όμως σε αρκετές περιπτώσεις οι κατασχέσεις αυτές έχουν καταχρηστικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, όπως τόνισε, προγραμματίζονται πλειστηριασμοί και ματαιώνονται την πρώτη και τη δεύτερη φορά καθώς δεν πηγαίνει κανείς πλειοδότης, ώστε την τρίτη φορά να μειωθεί το τίμημα για την αγορά του ακινήτου.
Για το κόστος των λογαριασμών ρεύματος, που παραμένει μεγάλο και γονατίζει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, ο κ. Τσιαφούτης εξήγησε ότι ναι μεν δεν θα βλέπουμε ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά είναι απολύτως ελεύθεροι οι πάροχοι να αυξάνουν την τιμή του ρεύματος κατά το δοκούν.