Δημήτρης Παπαδημούλης / Να μη θαμπώνεται ο κ. Ανδρουλάκης με όσους τον αγκαλιάζουν μέχρι πνιγμού, σπρώχνοντάς τον προς τη ΝΔ
«Αν θέλουμε να τελειώσουμε – και πρέπει να τελειώσουμε – με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που οδηγεί τη χώρα ολοταχώς προς τα πίσω, αυτό είναι υπόθεση του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Δεν πρέπει να περιμένουμε την Κομισιόν να κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνουμε εμείς. Ειδικά για την Κομισιόν να πούμε πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Υπάρχει θεσμική μνήμη στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί γνωρίζουν και θυμούνται πότε εκτινάχθηκε το χρέος, κυβέρνηση ΝΔ είχαμε, ξέρουν για τα φαινόμενα πελατειακού κράτους και διαφθοράς. Τους ενδιαφέρει το πώς θα μοιραστούν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης σε μια χώρα όπου κάνουν πάρτι οι μιντιακοί και οικονομικοί ολιγάρχες. Για να μην παραμυθιαζόμαστε πάντως, οι Αριστεροί να ξέρουμε πως η Κομισιόν στηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.
Για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί κάνει τη δουλειά του με αυτή. Την ίδια ώρα όμως, οι κύκλοι αυτοί έχουν και εφεδρείες, έχουν και plan B για να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρέπει να μετατρέψουμε την φθορά της ΝΔ σε ρεύμα ελπίδας και νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό απαιτεί να βελτιώσουμε τους δείκτες με τους οποίους μας διαβάζει ο λαός. Δηλαδή, πιο δυναμική κι αποτελεσματική αντιπολίτευση, ριζοσπαστικό όραμα ενός κόμματος της σύγχρονης Αριστεράς, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τετραετίας, ενωμένο κόμμα κι ένα συνέδριο που θα μας δώσει ώθηση σε μια πορεία εξωστρέφειας για τις εκλογές που δεν θα αργήσουν».
«Για το ΚΙΝΑΛ που ισχυρίζεται πως διεκδικεί σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης. Ενώ υπογράμμισε πως «και για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι μονόδρομος αν θέλει να συνεχίσει στην αντιδεξιά ρότα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, αν έβγαλε συμπεράσματα από την καταβαράθρωση μετά την σύμπραξη με την ΝΔ την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου, ο διάλογος και η προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μονόδρομος. Να μην θαμπώνεται ο κύριος Ανδρουλάκης από όσους τον αγκαλιάζουν μέχρι πνιγμού, σπρώχνοντάς τον προς τη ΝΔ».