Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.6°C19.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.2°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C18.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
10.9°C14.6°C
0 BF 100%
Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας πρέπει να ξαναλειτουργήσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας πρέπει να ξαναλειτουργήσει

Την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ζητεί η "Ανοιχτή Πόλη" μαζί άλλες παρατάξεις της Αριστεράς και του δημοκρατικού χώρου διεκδικώντας από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη να παραχωρήσει στην Πακιστανική Κοινότητα δέκα αίθουσες στο 144ο δημοτικό σχολείο για την εκμάθηση μητρικής και ελληνικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα. “Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο” τονίζει ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Ν. Ηλιόπουλος. Για το ζήτημα σήμερα η Πακιστανική Κοινότητα καλεί σε συνέντευξη Τύπου με αίτημα την επαναλειτουργία του σχολείου.

“Οι δομές αυτές πρέπει όχι απλώς να λειτουργούν, αλλά ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να είναι υπερήφανος για αυτές τις δομές, γιατί προσφέρουν έργο και λειτουργούν υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, σημείωσε χθες μιλώντας στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, ο Ν. Ηλιόπουλος για να προσθέσει: “Αυτές οι δομές αντικατοπτρίζουν μια κοινωνία που αξίζεις να ζεις και σε μια πόλη με ανθρωπιά και αλληλεγγύη”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος στηλίτευσε την επιλογή της εντεταλμένης αντιδημάρχου Αθηναίων Ινές Λυκούδη να αποσύρει το θέμα από τη συζήτηση ως “παράξενη διαδικαστική ακροβασία”, κρίνοντας “αβάσιμο” τον ισχυρισμό της ότι δήθεν “υπάρχουν εκκρεμότητες με την πρεσβεία του Πακιστάν”. “Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως επιχείρημα ότι η πρεσβεία του Πακιστάν διαφωνεί (σ.σ.: με τη λειτουργία του σχολείου)” τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της σχολικής επιτροπής ήταν ομόφωνα θετική. Καυτηρίασε, μάλιστα, και τον ρόλο της πρεσβείας του Πακιστάν, υπενθυμίζοντας ότι η εκεί διπλωματική αρχή “είχε δεχθεί να συναντήσει τον Ν. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής”.

Συνδέοντας την άρνηση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να παραχωρήσει το σχολείο στην Πακιστανική Κοινότητα με τις εξελίξεις των ημερών, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι “αυτή η ενέργεια συμβαίνει σε μια περίοδο που η κοινωνία δηλητηριάζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς από μια σειρά από ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια υποβοηθούμενες από την κυβερνητική ρητορική”. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Ηλιόπουλος κάλεσε σε εγρήγορση τον κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι επί δημαρχίας Καμίνη είχε αποφασιστεί να παραχωρηθούν 10 αίθουσες του 144ού δημοτικού σχολείου στην Πακιστανική Κοινότητα. Όπως και τώρα έτσι και τότε, υπήρχε ομόφωνη απόφαση της σχολικής επιτροπής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μόνες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν προέρχονταν από μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν επιτεθεί μάλιστα σε γονείς, που υπερασπίζονταν την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών. Στο συγκεκριμένο σχολείο τα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας μάθαιναν ουρντού και αραβικά.

“Είναι αδιανόητο ο Δήμος της Αθήνας, που έδωσε μαθήματα στην απόκρουση της μισαλλοδοξίας και των ναζιστικών προκλήσεων της Χρυσής Αυγής με τη σθεναρή του στάση στην παραχώρηση χώρου στο 144 Δημοτικό Σχολείο για να λειτουργήσει το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας, να κωλυσιεργεί, φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζει την κεκτημένη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και να θέτει εμπόδια”, τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρος Κωνσταντίνου ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την παραχώρηση των αιτούμενων χώρων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. “Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και είναι υποχρέωση και χαρά μας να φιλοξενούμε το σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους μέσα στα σχολικά κτήρια και στις γειτονιές μας. Ο δήμος οφείλει να προστατεύσει και όχι να παρεμποδίσει αυτό το δικαίωμα, παραχωρώντας τους αιτούμενους χώρους του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας”, τόνισε στο σχετικό αίτημα η Ντίνα Ρέππα, επικεφαλής της “Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL