Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.8°C17.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.0°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 100%
Η Ν.Δ. θα καταργήσει τις 120 δόσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. θα καταργήσει τις 120 δόσεις

Δεν κρατιούνται, ούτε βέβαια κρύβονται στη Νέα Δημοκρατία για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν στην περίπτωση που επανέλθουν σε κυβερνητικές θέσεις. Αυτό επιβεβαίωσε χθες o τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η ρύθμιση των 120 δόσεων υπονομεύει την εθνική οικονομία". Επομένως, η Ν.Δ. θα καταργήσει τη ρύθμιση που ήδη εφαρμόζεται και στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και εργοδότες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητες προσφεύγουν για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους!

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, ο Γ. Βρούτσης τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ: "Με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο (ρύθμισης των οφειλών) θα επαναληφθεί. Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά τον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη".

Πινοσέτ στο ασφαλιστικό

Ο Γ. Βρούτσης δεν περιορίστηκε στην... υπόσχεση για ακύρωση των 120 δόσεων, αλλά επεκτάθηκε και στο ασφαλιστικό. Μιλώντας στο 12th Insurance Conference, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. υπερασπίζεται τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού, «που πρέπει να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει»!

Αναλύοντας το γνωστό πρόγραμμα της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό, που είναι πιστό αντίγραφο του χιλιανού μοντέλου που εφαρμόστηκε στα χρόνια του δικτάτορα Πινοσέτ και είναι ευρέως γνωστό ως "ασφαλιστικό Πινοσέτ", ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. σημείωσε ότι "μέσα από ένα απόλυτα διαφανές σύστημα, ο δεύτερος πυλώνας πρέπει να έχει χαρακτήρα κεφαλαιοποιητικού συστήματος και ο τρίτος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία».

Ο Γ. Βρούτσης δεν θα μπορούσε φυσικά να λέει μόνο αλήθειες για το πρόγραμμα της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό. Επανέλαβε και τους ψευδείς ισχυρισμούς του για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σήμερα, λέγοντας ότι "σήμερα εκκρεμούν πάνω από 250.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ», και προσθέτοντας ότι "το θέμα θα το αντιμετωπίσει η Ν.Δ.». Ξέχασε βέβαια να πει ότι ο ίδιος άφησε σχεδόν 400.000 συντάξεις απλήρωτες το 2014, ενώ επανειλημμένα το υπουργείο Εργασίας έχει διαψεύσει τον τομεάρχη της Ν.Δ., καθώς οι εκκρεμείς συντάξεις περιορίζονται σήμερα σε περίπου 90.000, εκ των οποίων οι κύριες είναι κάτω από 40.000.

Τ. Πετρόπουλος: Φόρτωσαν με 30 δισ. χρέη τους ασφαλισμένους

"Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ" σημειώνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι "η η ρύθμιση είναι ολοκληρωμένο βήμα σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".

"Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. Αυτό που είναι προκλητικό, και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL