Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.2°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.3°C18.7°C
2 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.0°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19 °C
18.8°C18.8°C
4 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.2°C15.9°C
0 BF 88%
Καθοριστικές συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθοριστικές συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια

Ένα “φορτωμένο” πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κρίσιμες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, έχει σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και από την έκβαση αυτών των συναντήσεων θα φανεί κατά πόσον οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση του "Μακεδονικού".

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, στην πρώτη απευθείας πτήση από την Αθήνα προς το μετονομασθέν Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων. Ώς την ώρα που η “Αυγή” έπαιρνε τον δρόμο για το τυπογραφείο, ο υπουργός Εξωτερικών αναμενόταν να έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του Ν. Ντιμιτρόφ, ενώ σήμερα προβλέπονται όλες οι κρίσιμες συναντήσεις: αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και αμέσως μετά τη συνάντηση και την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις της χώρας με την Ε.Ε. Μπ. Οσμάνι, με τον πρόεδρο της Βουλής Τ. Τζαφέρι, τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και διάδοχο του Γκρούεφσκι στην ηγεσία του VMRO) Κρ. Μίτσκοτσκι.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες το υπουργείο Εξωτερικών είχε αποστείλει στα Σκόπια το περίγραμμα των ελληνικών προτάσεων, ενώ αντιστοίχως και η ΠΓΔΜ είχε αποστείλει στην Αθήνα τις προτάσεις της κυβέρνησης Ζάεφ. Κατά συνέπεια, από τις σημερινές συναντήσεις Κοτζιά θα κριθεί κατά πόσον υπάρχει κοινό σημείο επαφής, ώστε αυτό να συζητηθεί στις 30 Μαρτίου, σε νέα συνάντηση που θα έχουν οι Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ στη Βιέννη, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL