Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.5°C28.0°C
3 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C27.3°C
4 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C28.2°C
0 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.0°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C27.4°C
3 BF 41%
Επιστολή Πολάκη στην ΤτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή Πολάκη στην ΤτΕ

Να παρευρεθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Τράπεζας της Ελλάδος ζητάει ο Παύλος Πολάκης με επιστολή του προς το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας και κοινοποίηση στον Γιάννη Στουρνάρα.

Αναφερόμενος στον έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με το δάνειά του από την Attica Bank και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον διοικητή της ΤτΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημειώνει ότι ορθώς επέδειξε "ακαριαία αντανακλαστικά" καθώς "κάτι τέτοιο απαιτείται για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και την προστασία του από παρεμβάσεις και πιέσεις".

Επισημαίνει, ωστόσο, τα δάνεια διαφόρων πολιτικών προσώπων και ΜΜΕ τα οποία χρήζουν ελέγχου φερεγγυότητας και κάνει λόγο για μεροληψία εκ μέρους της τράπεζας, με αφορμή τον έλεγχο που δέχθηκε ο ίδιος για το δάνειο που έλαβε και κρίθηκε καθ' όλα νόμιμο. Ο αναπληρωτής υπουργός καλεί την ΤτΕ να διατάξει τους σχετικούς ελέγχους "ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργεί με όσους μεροληψίας που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση την εκ μέρους της τήρηση της αρχής της πολιτικής ουδετερότητας".

"Αιτούμαι να παρευρεθώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ώστε να σας ενημερώσω για συγκεκριμένα δάνεια τα οποία δεν πληρούν τις κατά νόμο και κατά τους κανονισμούς λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης, γνώση την οποία είμαι βέβαιος ότι θέλετε να αποκτήσετε" καταλήγει η επιστολή του Π. Πολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL