Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Φ.Κουβέλης: Βρισκόμαστε μπροστά σε ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ.Κουβέλης: Βρισκόμαστε μπροστά σε ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού

Στην εκτίμηση ότι οι πολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ανακατάταξη στο πολιτικό σκηνικό, προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Ο κληθείς να σχολιάσει τις απειλές που δέχονται μέλη του Κοινοβουλίου με αφορμή τις ψηφοφορίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε σε συνέντευξή του στο Real fm ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν πρόκειται να επηρεασθούν και δεν θα αλλάξουν τη στάση τους. 

Παράλληλα, αναφορικά με τη ψήφο εμπιστοσύνης και για το εάν η κυβέρνηση θα λάβει 151 ψήφους ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι «εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των 151 ψήφων στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να πορευτεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου. Άλλωστε εκείνα που θα έρθουν στη Βουλή ως νομοθετήματα αφορούν σε μέτρα και ρυθμίσεις οι οποίες θα γίνουν δεκτές από μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από εκείνους που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Όσον αφορά στο κλίμα που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας μετά και τις τοποθετήσεις στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών, ο Φ.Κουβέλης δήλωσε ότι «πρόκειται για μία ανακατάταξη όλου του πολιτικού σκηνικού. Πιστεύω πως η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών τέμνει πια το πολιτικό σύστημα, ανακαθορίζει συσχετισμούς και αυτός ο ανακαθορισμός των συσχετισμών αντανακλά και στη συγκεκριμένη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης».

Για τις κατηγορίες περί «αποστατών» και προδοτών» που αποδίδονται σε βουλευτές, οι οποίοι προτίθεται να στηρίξουν την κυβέρνηση ο υπουργός, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να μιλάει, να αποφαίνεται και να ψηφίζει με βάση την πολιτική και τη γενικότερη συνείδησή του. Όλα αυτά που αναφέρονται στα περί αποστασίας έχουν σχέση με γεγονότα που αφορούν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Η έκφραση της γνώμης του κάθε βουλευτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οριοθετείται και να περιορίζεται με τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στη λέξη και στο περιεχόμενο της λέξης αποστασία».

«Η κατηγορία του αποστάτη είναι μία εύκολη και τετριμμένη κατηγορία που αποδίδεται σε κάθε βουλευτή επειδή ψηφίζει κατά συνείδηση. Και όταν λέω συνείδηση, δεν αναφέρομαι σε τίποτα άλλο, παρά στην επιλογή του να σταθμίζει και να αξιολογεί την ψήφο του στη βάση των συγκεκριμένων δεδομένων που προσδιορίζουν την πολιτική του στάση απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα , όπως της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είτε της θετικής ψήφου για τη Συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμα, χαρακτήρισε απαράδεκτο και επικύνδινο το γεγονός ότι βουλευτές δέχονται απειλές σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνο διότι πλήττει τη λειτουργία της Δημοκρατίας. «Όποιος δέχεται τις απειλές αυτές μπορεί να πληγώνεται αλλά δεν επηρεάζεται».

Τέλος, αναφορικά με τον εντοπισμό επιπλέον φορτίου ναρκωτικών, από τις λιμενικές αρχές, στο πλοίο San Andreas, ο Φ.κουβέλης έκανε λόγο για «ισως το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών που έχει βρεθεί από το Λιμενικό. Μάλιστα η δεύτερη ποσότητα που βρέθηκε ήταν τόσο καλά κρυμμένη που χρειάστηκαν ειδικές διαδικασίες για να εντοπισθούν. Υπήρχαν πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν και από τη μεριά του Λιμενικού έγινε μια δύσκολη όσο και επιμελής δουλειά καθώς χρειάστηκαν ειδικά σχέδια προκειμένου να εντοπιστούν τα ναρκωτικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL