Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έ.Αχτσιόγλου: Στόχος της κυβέρνησης η αύξηση του εισοδήματος των εργαζόμενων (Video)

Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων πραγματοποιείται με την αύξηση του κατώτατου μισθού, και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

«Η έξοδος από το Μνημόνιο δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά αποτελεί μετάβαση σε μια νέα περίοδο ανάκτησης κοινωνικών δικαιωμάτων για την πλειοψηφία» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία για την έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων αποτελεί «κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης» παρατηρώντας ότι ο στόχος αυτός πραγματοποιείται τόσο με την αύξηση του κατώτερου μισθού, όσο και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, η ίδια επισήμανε ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα εφαρμοστεί ένας νέος, ενιαίος κι αυξημένος κατώτατος μισθός «χωρίς ρατσιστικές ηλικιακές διακρίσεις».

Η Έ.Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι το 2012 η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ περιέκοψε «μέσα σε μία νύχτα» τον κατώτατο μισθό κατά 22% και 32% για τους νέους εργαζόμενους σχολιάζοντας ότι αυτή η επιλογή της συγκυβέρνησης βασίστηκε στην λογική ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί «μόνο στην βάση της συντριβής της εργασίας».

Τέλος, η υπουργός σημείωσε ότι ήδη έχουν επεκταθεί 7 συλλογικές συμβάσεις που αφορούν 200.000 μισθωτούς.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο