Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Πρωτοφανείς απειλές του Κώστα Καραγκούνη κατά της Δώρας Αυγέρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανείς απειλές του Κώστα Καραγκούνη κατά της Δώρας Αυγέρη

Ο πανικός της Ν.Δ. για τις αποκαλύψεις που αφορούν την εμπλοκή "γαλάζιων" στελεχών σε δυσώδεις υποθέσεις εκδηλώνεται με πρωτοφανείς απειλές. Χθες ο Κ. Καραγκούνης (κέντρο), μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, επιτέθηκε κατά της Δ. Αυγέρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για τον βουλευτή της πλειοψηφίας και μέλος της Προανακριτικής Δ. Μαρκόπουλο (δεξιά), ύστερα από τις αποκαλύψεις της "ΕφΣυν" για στενές σχέσεις του βουλευτή της Ν.Δ. με τη φαρμακοβιομηχανία Novartis. "Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται" τονίζει στην "Αυγή" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τον πανικό που εκδηλώνεται στους κόλπους της Ν.Δ. μετά τις αποκαλύψεις που αφορούν την εμπλοκή "γαλάζιων" στελεχών σε δυσώδεις υποθέσεις αποτυπώνουν οι πρωτοφανείς απειλές που εκτόξευσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Στη φράση “θα δεις τις θα πάθεις γι' αυτά που λες" συμπυκνώνεται η προσπάθεια εκφοβισμού του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή παρουσία τους σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ! Σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές συμμετείχαν στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

“Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται”

“Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται” τόνισε με νόημα στην “Α” η Δώρα Αυγέρη επικαλούμενη την παροιμία “τα ξερά σ...α δεν κολλάνε στον τοίχο. Και στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε τοίχος”. Απέδωσε δε το “ρεβανσιστικό, απειλητικό μήνυμα” στην ερώτηση που -με δική της πρωτοβουλία- κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι “τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μάλιστα μετέχουν και στη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να έχουν ιδιαίτερα σοβαρές εμπλοκές και ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη”. Δίδοντας παράλληλα έμφαση σε συγκεκριμένο δημοσίευμα του “tvxs” με τίτλο "Οι 'εισαγγελείς' της Προανακριτικής εξυπηρετούν μαστροπούς και συντάσσουν πλαστές διαθήκες;" τονίζουν ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

"- Βουλευτής της Ν.Δ. - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να διώκεται για πλαστογραφία διαθήκης και απάτη, ενώ η δίωξη εις βάρος του εκκρεμούσε πριν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

- Βουλευτής της Ν.Δ. - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα προώθησης ανηλίκων στην πορνεία, που, σύμφωνα και με τα όσα ντοκουμέντα ήρθαν στο φως από τις καταγραφές της ΕΥΠ, πρόκειται για κύκλωμα trafficking, εκβιασμών, χρηματισμού δικαστών και εμπλοκής υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

- Βουλευτής της Ν.Δ. - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να συνδέεται με τη Novartis Hellas και να έχει κομβικό ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας της εταιρείας”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης “να απαντήσει αν αληθεύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα και, σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, αν γνωρίζει σε ποιο δικαστικό στάδιο βρίσκονται οι παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις”.

“Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”

Υπό αυτό το πρίσμα, η Δώρα Αυγέρη εξέπεμψε το μήνυμα ότι “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”, ενώ συμπλήρωσε ότι «ιερό καθήκον του βουλευτή είναι να στέκεται όρθιος απέναντι στις προκλήσεις των καιρών». Κατέληξε δε ότι “είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”, καθώς “βλέπουμε να δρουν με σκοτεινούς μηχανισμούς, να κατασκοπεύουν τον πρωθυπουργό, να ηχογραφούν παράνομα τον υπουργό. Βλέπουμε να υπάρχουν κυκλώματα μαστροπείας, που εμπλέκονται ανώτατοι αξιωματικοί, να συνεργάζονται με πρώην υπουργούς της Ν.Δ. και εν ενεργεία βουλευτές. Βλέπουμε πώς ενεργούσε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας στην ουσία το παρακράτος, και πώς ενεργεί τώρα που είναι πάλι κυβέρνηση...”.

Φρουζής για Μαρκόπουλο: «Ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης»

Χθες, στον απόηχο της ερώτησης που κατέθεσαν οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η “Εφημερίδα των Συντακτών” αποκάλυψε ότι ένας από τους βασικούς κατήγορους του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου αλλά ακόμα και των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση Novartis ήταν ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής, που δεν είχε την ευαισθησία να αυτοεξαιρεθεί από μέλος της Επιτροπής, ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κ. Φρουζή, «ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης», τους οποίους η εταιρεία κρατούσε σε πολύ στενή επαφή. Απόσπασμα από δικό του άρθρο περιέχεται στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΣΥΡΙΖΑ: “Αποκαλύπτεται η εμπλοκή προσώπων της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Novartis”

“Για ποιον δούλευε στην Προανακριτική ο κ. Μαρκόπουλος;” είναι το ερώτημα που θέτουν, σε αυτό το φόντο, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζουν, “σιγά-σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος και η εμπλοκή προσώπων της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Novartis, που εμμονικά επιχειρούν να το εμφανίσουν ως σκευωρία. Οι αποκαλύψεις της 'ΕφΣυν' για τις στενές σχέσεις μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, με τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, καταδεικνύουν τον μηχανισμό και τα πλοκάμια του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου”. Σημειώνουν δε ότι, “σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρθρο του νυν βουλευτή και πρώην δημοσιογράφου του 'Πρώτου Θέματος' περιέχεται στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας 'Πρώτο Θέμα', 'Business Stories' στις 16.6.2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την 'Εφ.Συν.', την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή να βρει 'θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου'"!

Οι ίδιοι κύκλοι δίδουν έμφαση στο ότι "ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα' περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για σχεδιασμό κειμένου, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου και οι παρεμβάσεις (ιδιοχείρως) από την εταιρεία”.

Σε αυτό το φόντο δε, τονίζουν ότι “είναι τουλάχιστον υποκρισία και προκλητικότητα να αναγορεύεσαι σε κατήγορο όταν σχετίζεσαι και καθοδηγείσαι από τους ενορχηστρωτές του τεράστιου σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα”.

Τέλος, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι “η προσπάθεια της Ν.Δ. να συγκαλύψει την υπόθεση και να μετατρέψει τους κατηγορούμενους σε κατηγόρους δυστυχώς σκοντάφτει στον αποκαλυπτικό ορυμαγδό των στοιχείων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας”, ενώ “τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

Ποιος άραγε να έκανε τις ιδιόχειρες παρεμβάσεις στο άρθρο του κ. Μαρκόπουλου;

Και εντέλει, ποια η πραγματική σχέση του με τη φαρμακοβιομηχανία;”...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL