Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ασόβαρη η στάση σας, είστε πρωθυπουργός και όχι οικονομικός σχολιαστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ασόβαρη η στάση σας, είστε πρωθυπουργός και όχι οικονομικός σχολιαστής

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και στην δευτερολογία του έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό, έδειξε τα πραγματικά του συναισθήματα» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.https://www.youtube.com/embed/7tL9nxpIwoM

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός δεν αναγνώρισε τη στάση των κομμάτων όλες αυτές τις μέρες σε αντίθεση με τον τρόπο που ο ίδιος αντιπολιτευόταν σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας. «Το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνουμε σήμερα να επιδεικνύατε η χώρα θα ήταν σε καλύτερη θέση» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα για τις ευθύνες της παράταξή του όχι μόνο για την περίοδο της μεγάλης ύφεσης, το 25% ΑΕΠ χάθηκε την περίοδο 2010 – 2014, αλλά και για πριν, όταν αφήσατε τη χώρα με ένα έλλειμμα πάνω από 30 δις. ευρώ. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζετε τις δικές σας ευθύνες αλλά και με τρόπο εξόφθαλμα προκλητικό, προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε τη στάση των Ελλήνων πολιτών και των κομμάτων που έβαλαν την πλάτη για να βγούμε από την πανδημία, προκειμένου να εμφανιστείτε ως τροπαιούχος, ότι χάρη σε εσάς έγιναν αυτά».

«Ότι οφείλουμε τη ζωή σε εσάς, να σας ανάψουμε κανένα κερί και να σας κάνουμε τάμα να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα, δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση ηγέτη να προσπαθεί με προκλητικό τρόπο να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι κρίσιμα τα ζητήματα της επόμενης μέρας. «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έβαλε πλάτη γνωρίζει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα, που αφορά τη ζωή τους, την εργασία τους, το εισόδημά τους. Ανέμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία σας, είχατε εξαγγείλει ότι θα κάνατε ανακοινώσεις σε κρίσιμα ζητήματα, ότι θα περιγράφατε την επόμενη μέρα. Δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει πιο αισιόδοξους σήμερα. Τίποτα συγκεκριμένο».

«Μας είπατε απλά ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη. Δεν είστε οικονομικός σχολιαστής, είστε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να εκτιμήσει ποια θα είναι αυτή η ύφεση και να πάρει μέτρα ώστε να μην είναι μεγάλη αυτή. Η ύφεση που θα μας χτυπήσει θα είναι τεράστια επειδή δεν υιοθετείτε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα κρατήσει ζωντανή την πραγματική οικονομία, που θα κρατήσει σε λειτουργία τη μηχανή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει πιο εύκολα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση για το τι θα γινόταν αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του πρωθυπουργού για το τι θα γινόταν στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθατε και είπατε τι θα γινόταν σε αυτήν την χώρα αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση κα δεν ήσασταν εσείς ο σωτήρας μας. Θα σας πω εγώ τι θα γινόταν. Δε θα υπήρχε υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος την ώρα της κρίσης θα έβγαινε και θα έλεγε ότι είναι φυσική ροπή της αγοράς η αισχροκέρδεια και δεν χρειάζεται διατίμηση. Δε θα υπήρχε υπουργός και θα έκανε tweet, διαφημίζοντας μαθήματα αρχαίων ελληνικών με κόστος πέντε ευρώ».

«Δε θα υπήρχε υπουργός να βρίζει τους Έλληνες πολίτες που κάθονται σπίτι τους και δεν έχουν εισόδημα ότι θα γίνουν 300 κιλά. Δε θα υπήρχε υπουργός να στήνει δουλίτσες, δε θα ανέβαινε από τα 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ η τιμή της κλίνης στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Δε θα πήγαιναν 30 εκατ. ευρώ για τεστ στους ιδιώτες αλλά στα δημόσια ιδρύματα. Δε θα είχαμε υπουργό σαν τον κ. Βρούτση να κάνει δουλειές με κέντρα κατάρτισης και να εξευτελίζει επιστήμονες. Θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους και σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον γιατί δε θα έχουν εισόδημα. Θα επιδοτούσαμε την εργασία, θα δίναμε τη δυνατότητα να στηριχτεί η οικονομία από το μαξιλάρι που δημιουργήσαμε από τις θυσίες του ελληνικού λαού για μία ώρα ανάγκης».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL