Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης - Συνέδριο μετά το Πάσχα

Eurokinissi

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, μέσα στην προσεχή εβδομάδα ανακοινώνεται η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης - Μετά το Πάσχα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο όργανο της «Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης» (ΚΕΑ) που θα συγκροτηθεί για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το Συνέδριο του κόμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφορικά με τη σύνθεση της ΚΕΑ, η οποία, σύμφωνα με κομματικές πηγές αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, συμφωνήθηκε ότι θα είναι ένα πολυπληθές όργανο ώστε να αποτυπωθεί η ευρύτητα της διεύρυνσης που επιδιώκεται.

Το νέο όργανο θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι σε αυτό θα μετέχουν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι Γραμματείας των Νομαρχιακών Οργανώσεων του κόμματος.

Παράλληλα, αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια κομματική αρμοδιότητα. Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι πρώην βουλευτές, πρόσωπα που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν απεύθυνση στις τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον, θα συμμετέχουν στελέχη των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν μάλιστα ότι η σύνθεση της ΚΕΑ θα αποτελείται και από προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που δεν ανήκουν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην Προοδευτική Συμμαχία.

Συντονιστικό ρόλο για την καλύτερη οργάνωση της ΚΕΑ αναμένεται να έχει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο, ενώ οι ίδιες κομματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι τόσο η Κεντρική Επιτροπή όσο και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε ισχύ.

Η ΚΕ θα συνεδριάσει με το νέο έτος, στο δρόμο για το Συνέδριο, με αντικείμενο την έγκριση του απολογισμού της προηγούμενης περιόδου. 

Ακόμη, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, ενώ το Διεθνές Συνέδριο για την κυβρνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του κόμματος καθώς και οι ανοικτές εκδηλώσεις - συνελεύσεις «θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση». 

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αρμοδιοτήτων των μελών της ΠΓ, η Ρένα Δούρου θα έχει την ευθύνη του τομέα για την κλιματική αλλαγή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις