Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυβερνητική κάλυψη στις ένοπλες συμμορίες του Έβρου

Η κυβέρνηση μπερδεύει τον αναβαθμισμένο ρόλο -που η ίδια αποφάσισε το καλοκαίρι του 2019- της εθνοφυλακής με κάποιους επικίνδυνους κυνηγούς κεφαλών που έσπευσαν να πάρουν τα όπλα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Στη χθεσινή ερώτηση δημοσιογράφου περί καταγγελιών για ομάδες πολιτών που έχουν δημιουργήσει μέχρι και ένοπλα αποσπάσματα στα σύνορα και αναζητούν μετανάστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι στα σύνορά μας, είτε είναι στον Έβρο, είτε είναι στα νησιά, υπάρχουν εθνοφύλακες. Αυτό νομίζω το γνωρίζουν όλοι. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όλοι καταλαβαινόμαστε. Από εκεί και πέρα, οι εθνοφύλακες έχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Συμμετέχουν στον σχεδιασμό όπως αυτός αναπτύσσεται. Έχουν εντολές. Δεν βλέπω κανέναν τέτοιο κίνδυνο».

Και πού να δει τον κίνδυνο ο κ. Πέτσας στις συμμορίες με τα κυνηγετικά όπλα που έχουν βγει παγανιά κατά μήκος του Έβρου και ψάχνουν πρόσφυγες και μετανάστες; Και πού να δει τον κίνδυνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμα κι όταν απέναντι από τα δίκαννα και τις καραμπίνες των αυτόκλητων υπερασπιστών των συνόρων βρίσκονται ενοχλητικοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι;

Μα φυσικά και δεν υπάρχει κίνδυνος όταν η κυβέρνηση μπερδεύει τον αναβαθμισμένο ρόλο -που η ίδια αποφάσισε το καλοκαίρι του 2019- της εθνοφυλακής με κάποιους επικίνδυνους κυνηγούς κεφαλών που έσπευσαν να πάρουν τα όπλα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Προφανώς και δεν βλέπει κίνδυνο ο κ. Πέτσας από τους αρματωμένους «συμμάχους» που η κυβέρνηση βρήκε στην αντιπροσφυγική της πολιτική. Προφανώς και δεν βλέπει κίνδυνο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα οπλισμένα τάγματα εφόδου των ακροδεξιών που τραμπουκίζουν και καταστρέφουν δομές αλληλεγγύης στα νησιά. Σύμμαχοί της κι αυτοί στον ρατσιστικό παροξυσμό που τα κυβερνητικά στελέχη υποδαυλίζουν καθημερινά στα κανάλια και τα ραδιόφωνα.

Τι κι αν δεν είναι όμως εθνοφύλακες, όπως ο κ. Πέτσας έσπευσε να τους βαφτίσει καλύπτοντας πολιτικά τη δράση τους; Γιατί και την εθνοφυλακή ακριβώς έτσι τη φαντάζονται και τη σχεδιάζουν στη Νέα Δημοκρατία. Αρκεί να θυμηθούμε τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών σε καλοκαιρινή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν ζητήσει την αυξημένη και επ’ αμοιβή ενίσχυση της εθνοφυλακής ώστε να αντιμετωπιστεί «η εισαγωγή από την Τουρκία πολιτών από μουσουλμανικές χώρες».

(Για την Ιστορία, να θυμίσουμε πως ο Παναγιώτης Ρήγας ως ΥΠΕΘΑ είχε προχωρήσει στη μείωση του ρόλου και της σημασίας της εθνοφυλακής, με αποτέλεσμα ο ίδιος να δεχτεί σφοδρές επικρίσεις τότε από μιλιταριστικές και ακροδεξιές ιστοσελίδες.)

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις