Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.0°C26.7°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C25.0°C
1 BF 94%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.9°C20.0°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C26.7°C
1 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C22.8°C
0 BF 94%
Θ. Μωραΐτης: Οι πολίτες είναι σε απόγνωση, η κυβέρνηση φοβάται, δεν πάει άλλο (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Μωραΐτης: Οι πολίτες είναι σε απόγνωση, η κυβέρνηση φοβάται, δεν πάει άλλο (Ηχητικό)

Όπως τόνισε, «διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι πολίτες είναι σε απόγνωση, πνίγονται στην ανασφάλεια και στα αδιέξοδα που η ίδια, με τις επιλογές της, έχει δημιουργήσει»

Συμπλήρωσε μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο Πάτρας ότι «γι’ αυτό το λόγο επιλέγει το δρόμο της καταστολής, όπως συνέβη στη χθεσινή διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι».

Ανέφερε, δε, πως «το επόμενο διάστημα θα είναι δεκαπλάσιοι, καθώς η κοινωνική αντίδραση που θα δημιουργηθεί, θα είναι χωρίς προηγούμενο». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να φιλοτεχνήσει την εικόνα του φιλελεύθερου, κεντροδεξιού ηγέτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», την οποία «μόνη της άρχισε να γκρεμίζει και θα γκρεμίσει, αφού θα βρεθεί σε μεγαλύτερα αδιέξοδα μελλοντικά».

Δε δίστασε να αναφέρει ότι «η Δεξιά επανέρχεται στο δόγμα ‘νόμος και τάξη’ και, αυτήν τη φορά, έχει την προσωπική υπογραφή του κ. Μητσοτάκη», ενώ σημείωσε πως «δεν πάει άλλο με αυτή την Κυβέρνηση».

Σχετικά με την υγειονομική κρίση και τα νέα κρούσματα που σημειώνονται καθημερινά, ο κ. Μωραΐτης είπε ότι η κυβέρνηση είδε την πανδημία ως μία κρίση που μπορεί να εκμεταλλευτεί. «Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική», τόνισε. Επεσήμανε, ταυτόχρονα, πως «σε πρώτη φάση, η πανδημία εργαλειοποιήθηκε. Σε δεύτερη φάση, οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπα που η κυβέρνηση έβγαλε μπροστά, για να υποστηρίξει το lockdown και τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη φάση που η κοινωνία τα χει εντελώς χαμένα».

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, «η κυβέρνηση έριξε αρκετά εκατομμύρια για να στηρίξει τον Πρωθυπουργό και να εκμεταλλευτεί το διάστημα της πανδημίας, ενώ παράλληλα περνούσαν στη Βουλή αντεργατικά νομοσχέδια, διαμορφωνόταν η νέα σκληρή συνθήκη στην οικονομία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

«Ο ρόλος που πρέπει να παίξει η Αντιπολίτευση θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος το επόμενο διάστημα», σημείωσε, σχολιάζοντας το ρόλο των ΜΜΕ στην απεικόνιση της πραγματικότητας: «Πράγματι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ξεκομμένη από τα Μέσα -και κυρίως τα μεγάλα. Το έχουμε ξαναζήσει από τη Δεξιά παράταξη που έλεγχε τα πάντα», δήλωσε.

Συμπλήρωσε πως «τα Μέσα αυτή τη στιγμή είναι στην υπηρεσία της Κυβέρνησης. Εμείς [ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία] καλούμαστε να κάνουμε τη δική μας δουλειά, να πάμε κοντά στην κόσμο και να ξεδιπλώσουμε το εναλλακτικό σχέδιο που έχουν ανάγκη οι πολίτες».

Τέλος, σε ό, τι αφορά το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εκεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο βουλευτής σημείωσε ότι «έχει πληγεί εδώ κι ένα χρόνο από την ανύπαρκτη πολιτική στήριξης της Κυβέρνησης». Κλείνοντας, τόνισε ότι «ο αγροτικός και ο εμπορικός κόσμος του Νομού, όπως και οι άνθρωποι της εστίασης, είναι σε τεράστια αβεβαιότητα», καθώς «άκουγαν για δισεκατομμύρια, αλλά δεν είδαν ούτε ένα ευρώ», υποφέροντας από την «ανύπαρκτη στήριξη της κυβέρνησης».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL