Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.8°C25.6°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.4°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.2°C23.0°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.6°C26.0°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
19.0°C19.0°C
2 BF 59%
Αλ. Χαρίτσης: Ακόμα πιο ανήσυχοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά τις κενές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Ακόμα πιο ανήσυχοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά τις κενές εξαγγελίες Μητσοτάκη (Ηχητικό)

«Ακόμα πιο ανήσυχοι είναι πλέον οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μετά τις χθεσινές κενές εξαγγελίες Μητσοτάκη. Υπάρχει σαφής αγωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η κοινωνία ανησυχεί για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση η κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Τα αποσπασματικά μέτρα, η λογική του «βλέποντας και κάνοντας» ως προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει ένα μοντέλο εσωτερικής υποτίμησης με μειώσεις μισθών, έκρηξη της ανεργίας, μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, που θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και μέτρων λιτότητας. Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε και στα πρώτα χρόνια της δεκαετούς κρίσης και στοίχισε ακριβά στην ελληνική κοινωνία» επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm Πάτρας.

«Στον αντίποδα της ‘ανοσίας της αγέλης’ που επιδιώκει η κυβέρνηση εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για την ανάγκη ενός εμπροσθοβαρούς πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, εξηγώντας ότι το επικαιροποιημένο, κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» εδράζεται σε τρεις πυλώνες: «την προστασία της εργασίας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των μισθών, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων με επιστρεπτέες ενισχύσεις και τη θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα για τον τουρισμό, την εστίαση και τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό» όπως «τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%» και «τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού».

Συνέντευξη στον ρ/σ Max Fm Πάτρας 93.4 | 05.06.2020

- Ακόμα πιο ανήσυχοι είναι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον #τουρισμό μετά τις χθεσινές κενές εξαγγελίες Μητσοτάκη - Η κοινωνία αγωνιά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας - Το μοντέλο εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει η εφαρμόζει η κυβέρνηση θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και μέτρων λιτότητας - Μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.βρίσκονται σε τέλμα επί #ΝΔ - Παρέλαβαν την οικονομία να τρέχει με 2.8% επί ΣΥΡΙΖΑ και την προσγείωσαν στο 1% σε έξι μόλις μήνες - Οδήγησαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας - Η κυβέρνηση της ΝΔ πελαγοδρομεί χωρίς στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ενώ η Τουρκία αυξάνει την επιθετικότητά της - Να επιστρέψουμε στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και που κατέστησε την χώρα μας παράγοντα σταθερότητας Η συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM 93,4 Πάτρας και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κογκόλη

Gepostet von Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης am Freitag, 5. Juni 2020

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να μην εφαρμόσει το σχέδιο μας, μετά και την πρόταση της Κομισιόν των 32 δισ. ευρώ» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την πρόταση αυτή «θετική, καθώς σπάει το ταμπού δεκαετιών ότι η κρίση αντιμετωπίζεται με πολιτικές λιτότητας» και «δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «το πακέτο αυτό δεν πρέπει να συνοδεύεται από τις περίφημες αιρεσιμότητες, μεταρρυθμίσεις που στην πραγματική οικονομία μεταφράζονται σε μείωση μισθών». «Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει το ρόλο του θεατή και να πάρει θέση και σε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε σε μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής όπως «η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, ο οδικός άξονας Πατρών- Πύργου, ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, το Μετρό Θεσσαλονίκης», που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία «παρέλαβε την οικονομία από το ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει με 2.8% και την προσγείωσε σε ένα μόλις εξάμηνο στο 1%» και «οδήγησε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που αφορά μικρά και μεγάλα σε όλη τη χώρα, σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας». «Καμία ανάπτυξη, καμία επένδυση καμία νέα δουλειά: αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε.

Εντωμεταξύ χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία «να αυξάνει τη επιθετικότητά της με υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο, παράτυπες εισόδους τουρκικών πλοίων στα ελληνικά ύδατα και την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί χωρίς στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, με παλινωδίες σε σχέση με τα επεισόδια στον Έβρο, αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι δεν βλέπει ένταση με την Τουρκία».

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση «να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πρέπει η χώρα να επιστρέψει στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και που κατέστησε την χώρα μας παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» κατέληξε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL