Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
16.2°C21.3°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.1°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.0°C19.4°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Δώρα Αυγέρη: Η Ανάπτυξη για όλους έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δώρα Αυγέρη: Η Ανάπτυξη για όλους έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ!

H Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη σε δήλωσή της, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ, αναφέρει:

"O Πρωθυπουργός  ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει για ανάπτυξη για όλους, αλλά τελικά στην ομιλία του ανέφερε επτά φορές τη λέξη "ιδιώτες", ξεκαθαρίζοντας τι είδους ανάπτυξη ευαγγελίζεται για τη Βόρεια Ελλάδα: χάρισμα στα ιδιωτικά συμφέροντα  δημόσιων ή φυσικών πόρων, ευελιξία στην αγορά εργασίας, αντι-οικολογική κίνηση με την όπισθεν, χωρίς περιβαλλοντικές ευαισθησίες και πρόνοια για τις επόμενες γενιές, αλλά κυρίως για την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  όπου δεν "εξήγγειλε" τα ήδη δρομολογημένα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε να εξαγγείλει εργασίες κατεδάφισης  όσων έχτισε η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Μετρό της Θεσσαλονίκης: 

•Κωλυσιεργία άλλων 2,5 χρόνων, προκειμένου να εγκαινιαστεί τις παραμονές των επόμενων εκλογών, το 2023!

•Αποθέωση της μικροκομματικής λογικής που δεν λυπάται να ταλαιπωρήσει τους πολλούς, τους Θεσσαλονικείς, για χάρη των λίγων και εκλεκτών. 

•Επιστροφή στις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος και την απόσπαση των αρχαίων του Σταθμού Βενιζέλου, ενώ έχει δρομολογηθεί η λύση "Και Μετρό και Αρχαία".

 •Και φυσικά, καθυστερήσεις που σημαίνουν περισσότερα κέρδη για τους εργολάβους και περισσότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Ο Κ. Μητσοτάκης που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την κρατικοποίησή του, διατηρεί κρατικό τον Οργανισμό, αντί να φέρει τις λύσεις που ευαγγελιζόταν προεκλογικά. Θα αναθέσει δρομολόγια  "φιλέτα" στα ΚΤΕΛ, χωρίς να αναφέρει το κόστος και τους όρους της σύμπραξης. Προφανώς, θ' αναπληρώσει τον "χαμένο χρόνο" που μεσολάβησε από το παρελθόν της ΝΔ  και θα μπορούν οι βουλευτές του να στέλνουν τα σημειώματα για το διορισμό "ημετέρων". 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μεγαλοθυμία να διευκολύνει την εξόρυξη της Eldorado στη Xαλκιδική, ενώ άνοιξε το δρόμο για εξόρυξη χρυσού και στη Θράκη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.  Όταν αναφέρει πως η "επένδυση θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας", προφανώς εννοεί ότι θα σεβαστεί τους πολίτες στη Θράκη, όσο σεβάστηκε και αυτούς στη Χαλκιδική!

Συμπτωματικά, οι περισσότερες από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στο περιβάλλον δεν ήταν για την προστασία του, αλλά για τη διευκόλυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων... 

 Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αφήνουν τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας απογοητευμένους και προβληματισμένους, αλλά τους πάσης φύσεως "ιδιώτες" με τις εκλεκτικές συγγένειες, απόλυτα ικανοποιημένους. Φάνηκε από τις αντιδράσεις τους, καθώς παρακολουθούσαν στο "Ι. Βελλίδης" την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Να περιμένουμε και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ή τα ακούσαμε  όλα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό;

 Τα περί προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό ακούστηκαν πέρυσι από τον Κ. Μητσοτάκη, που ήταν αντιπολίτευση και ήθελε να γίνει κυβέρνηση επενδύοντας στον διχασμό.

Φέτος δεν ακούστηκε τίποτα, όχι γιατί ακούστηκαν οι φωνές των "μακεδονομάχων" από έξω από το "Ι. Βελλίδης", αλλά γιατί δεν είπε απολύτως τίποτα ο πρωθυπουργός. Εξάλλου, οι περσινοί "μακεδονομάχοι" της ΝΔ είναι οι φετινοί υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη που τώρα δίνουν...μάχη για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL