Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.6°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 82%
Νίσυρος -ΕΛΑΣ / Επιβεβαιώνει ότι ο πατέρας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση είναι υπό απέλαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίσυρος -ΕΛΑΣ / Επιβεβαιώνει ότι ο πατέρας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση είναι υπό απέλαση

παιδί σεξουαλική κακοποίηση σκιά αγόρι
(pixabay.com)

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των κατοίκων στη Νίσυρο ότι πατέρας 10χρονου παιδιού, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι προς απέλαση μετά την καταγγελία που έγινε στον αστυνομικό σταθμό του νησιού ότι το ανήλικο παιδάκι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον φύλακα του μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αστυνομικός σταθμός στη Νίσυρο ενημερώθηκε τη Δευτέρα (15/4) από το «Χαμόγελο του Παιδιού»  για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. 

Αναζητήθηκε η οικογένεια του 10χρονου θύματος και κλήθηκε ο πατέρας του ανήλικου στον αστυνομικό σταθμό «και υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του «μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα.

«Ωστόσο», αναφέρει η ΕΛΑΣ «λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση  αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του». 

Να σημειωθεί ότι μετά την εξοργιστική εξέλιξη με τον υπό απέλαση πατέρα του 10χρονου, οι κάτοικοι της νησιού είναι στα κάγκελα και απαιτούν την προστασία του καταγγέλλοντα και της οικογένειας του. 

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται και άλλες καταγγελίες σε βάρος του 50χρονου φύλακα του μουσείου της Νισύρου, που σύμφωνα με τον πατέρα του αγοριού ασέλγησε στο παιδί ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL