Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.9°C22.6°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C22.6°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C25.4°C
4 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C20.4°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 33%
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Αστυνομικοί δύο οικονομικών ταχυτήτων – Αντιδράσεις στην ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Αστυνομικοί δύο οικονομικών ταχυτήτων – Αντιδράσεις στην ΕΛΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
photo ΑΡΧΕΙΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Αντιδράσεις εντός της ΕΛΑΣ προκαλεί η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας να αποσπαστούν από την περιφέρεια στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι σφοδρές αντιδράσεις από την ένδεια της αστυνόμευσης σε κρίσιμες περιοχές.

Και αυτό γιατί με την απόφαση απόσπασης εκατοντάδων αστυνομικών από την περιφέρεια δημιουργεί αστυνομικούς δύο οικονομικών ταχυτήτων καθώς θα περιπολούν μαζί στις ίδιες περιοχές και ο αποσπασμένος από την περιφέρεια θα παίρνει 5.200 ευρώ ενώ όσοι κατοικούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», δόθηκε διαταγή για μετακινήσεις αστυνομικών από την περιφέρεια «στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, προς στελέχωση Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών».

Οι αποσπάσεις θα έχουν διάρκεια δύο μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη έναν ή και δύο μήνες,  με τους αποσπασμένους αστυνομικούς από την περιφέρεια να συγκροτούν διμοιρίες ΟΠΚΕ και να εκτελούν περιπολίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και όπου καταγράφονται με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Η μηνιαία αποζημίωση για τους αποσπασμένους από την περιφέρεια αστυνομικούς σε Αττική και Θεσσαλονίκη υπολογίζεται σε 4.200 ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ με τον συνυπολογισμό τους μισθού τους.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις μέσα στους κόλπους της ΕΛΑΣ καθώς στο ίδιο κλιμάκιο για παράδειγμα  θα περιπολεί ένας αστυνομικός που ζει σε Αττική ή Θεσσαλονίκη και θα πληρώνεται με 1.200 ευρώ και ένας αστυνομικός αποσπασμένος από την περιφέρεια που θα πληρώνεται με 5.200 ευρώ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL