Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.1°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.6°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
4 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.9°C
1 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.9°C
3 BF 72%
ΠΟΕΔΗΝ / Να αποσυρθεί η τροπολογία που βάζει ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ - «Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Να αποσυρθεί η τροπολογία που βάζει ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ - «Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση»

Ο Άδωνς Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την εκ διαμέτρου αντίθεσή της στην τροπολογία με την οποία ανοίγει περεταίρω η πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας παράλληλα την απόσυρσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, την ώρα που «έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας» η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για «περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη» των νοσοκομείων επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το υπουργείο υγείας δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

«Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για την «απόλυτη ιδιωτικοποίηση».

Καταληκτικά η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει κάλεσμα για τις 16/5 σε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης 08:30πμ και πορεία Μέγαρο Μαξίμου - Βουλή - υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, της ιδιωτικοποίησης.

Με άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους. Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη. 16 Μάϊου έχουμε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης 08:30πμ και πορεία Μέγαρο Μαξίμου - Βουλή - υπουργείο Υγείας.

  • Στην Αττική Στάση Εργασίας 8:00πμ-3:00μμ
  • Στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL