Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ξηλώνεται» και άλλο το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

Eurokinissi

Η κυβέρνηση πρώτα έβαλε τους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά έκανε τις αλλαγές που ζητήθηκαν!

Ύστερα από τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως υποχρεώθηκε να φέρει νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση πρώτα έβαλε τους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος και την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, και μετά έκανε τις αλλαγές που ζητήθηκαν!

Συγκεκριμένα με τις νομοτεχνικές αλλαγές που έκανε ο υπουργός αποδέχεται τις προτάσεις της

α) για τις αστικές ευθύνες του οργανωτή. Αλλάζει η φράση «και αποδεικνύει ότι είχε λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζηµίας, σύµφωνα µε το άρθρο 4» και γίνεται: «και αποδεικνύει ότι έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές αναφέρονται περιοριστικά στα στοιχεία α, β και γ του άρθρου 4».

β) για τον περιορισμό των πορειών. Αλλάζει η φράση «δύναται να υποδεικνύει ενδεικτικά, ως εναλλακτικές επιλογές, άλλες περιοχές, κατάλληλες για την πραγµατοποίηση της συνάθροισης» και γίνεται: «υποδεικνύει ενδεικτικά, εφόσον είναι εφικτό, ως εναλλακτικές επιλογές, άλλες περιοχές, κατάλληλες για την πραγµατοποίηση της συνάθροισης».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις