Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φίλης σε N. Δένδια για Ηριάννα: Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή μετά και από δική σας υπόδειξη στη Δικαιοσύνη (Video)

«Έχετε πρόβλημα συνείδησης» για την υπόθεση της Ηριάννας είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Δένδια που τότε ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθυμίζοντας ότι η ταλαιπωρία της Ηριάννας ξεκίνησε από δικό του non paper.

«Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή με δική σας μεθόδευση» «το μόνο που κάνετε είναι να φυλακίζετε κόσμο και να στοχοποιείτε πολιτικούς» είπε ο Νίκος Φίλης στο ΣΚΑΙ απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο οποίος προκειμένου να αμυνθεί βγήκε εκτός ορίων καταφεύγοντας σε προσωπικές επιθέσεις. «Το κρύβετε; Δεν είστε υπερήφανοι για αυτό;» συνέχισε ο κ. Φίλης.

“Ένα κορίτσι είναι στη φυλακή και ζητάμε να ξαναγίνει η δίκη» επισημαίνοντας ότι «η κοπέλα αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς σοβαρές ενδείξεις». «Εχει δικαίωμα κρίσης σύμφωνα με τη δικονομία;» επισήμανε στον Ν. Δένδια ο Νίκος Φίλης ενώ τον κατήγγειλε για «παρέμβαση ωμή στη Δικαιοσύνη».

Για στοχοποίησή του μίλησε ο Ν. Δένδιας ξεχνώντας ότι τα πεπραγμένα του, τον στοχοποιούν και όχι όταν κάποιος τα υπενθυμίζει.

46 ονόματα έδινε στη δημοσιότητα ο Νίκος Δένδιας στερώντας τους το τεκμήριο της αθωώτητας

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αυγής, «ο Ν. Δένδιας και η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έμειναν μόνο στις επιθέσεις κατά των δικαστών και των εισαγγελέων, αλλά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και επιχείρησαν να τους αντικαταστήσουν. Με νέο non paper, η τότε κυβέρνηση επιχειρούσε να στοιχειοθετήσει την επίθεσή της προς τη Δικαιοσύνη δημοσιεύοντας ονόματα προσώπων που είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία και λόγω παρέλευσης 18μηνου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ακόμα και ονόματα ανθρώπων που είχαν αθωωθεί. Ανάμεσα σε αυτούς, βλέπουμε για πρώτη φορά το όνομα της Ηριάννας, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».

«46 ονόματα έδινε στη δημοσιότητα ο Νίκος Δένδιας, όχι μόνο στερώντας τους το τεκμήριο της αθωώτητας, αλλά παρεμβαίνοντας ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης και των ερευνών που διεξάγονταν τότε. Παράλληλα, ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά αποφάσιζε την ενοχή ανθρώπων που η ίδια η Δικαιοσύνη έκρινε αθώους. Είναι αυτό, άραγε, παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης; Είναι συμβατό με τον ρόλο του υπουργού να δικάζει και να διαπομπεύει;»

Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Τότε σε «συνέντευξη του Νίκου Δένδια στην «Καθημερινή», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επέκρινε ευθέως τους δικαστές, γιατί δεν προφυλάκισαν τους δύο συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Επίσης το 2013, στην εκπομπή Ανατροπή, υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υποστήριζε ότι η αντίληψη ότι είναι θέσφατο οι δικαστικές αποφάνσεις, είναι λογική «πέραν του πολιτεύματος». 

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι αναποφάσιστοι

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο