I Cook Greek / Ζυμαρικά με σπανάκι, φέτα και κίτρινα τυριά

I Cook Greek / Ζυμαρικά με σπανάκι, φέτα και κίτρινα τυριά

Τα φουρνιστά αυτά ζυμαρικά μπορούν να σερβιριστούν τόσο ως συνοδευτικό κρεατικών όσο και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικά με κοντό σχήμα (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φιογκάκια)
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ, τυρί κίτρινα τυριά (τσένταρ, γκούντα) τριμμένα
  • 400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο
  • 300 γρ. φέτα
  • 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνετε. Ζεματίζετε το σπανάκι για 2'-3', το στραγγίζετε και το ρίχνετε στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε ελαφρά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά. Σε πυρίμαχο ταψί ρίχνετε τα ζυμαρικά με το σπανάκι, προσθέτετε τα τυριά, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-25'.

 

*Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com