Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.6°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 82%
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Νέο ηχητικό – «Έγινε κάτι απέξω ή σας την άφησαν εκεί;» - «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Νέο ηχητικό – «Έγινε κάτι απέξω ή σας την άφησαν εκεί;» - «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει»

Γυναικοκτονία Κυριακής
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέα πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας και της Άμεσης Δράσης για το πώς χειρίστηκαν την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων όσοι είχαν υπηρεσία το μοιραίο βράδυ προκαλεί νέο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η συνομιλία που καταγράφεται είναι μεταξύ του αρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων και του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Στο ηχητικό που δημοσιεύει ο Ant1 ακούγεται ο αρχιφύλακας να ζητά να ειδοποιηθεί άμεσα μια ομάδα με τουρνικέ ή κάποιο ασθενοφόρο, έξω από τη σκοπιά καθώς υπάρχει μαχαιρωμένο άτομο. Από την άλλη πλευρά η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ρωτά επίμονα αν έχει τραυματιστεί αστυνομικός.

Αρχιφύλακας καλεί την Άμεση Δράση, και λέει, «ναι συνάδελφε, από ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έχουμε μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά, τώρα το έχω δει από πάνω.

Η Άμεση Δράση απαντά: Ορίστε;

Ο αρχιφύλακας ρωτά «αν υπάρχει ομάδα με ασθενοφόρο ή τουρνικέ».

Η Άμεση Δράση επίσης ρωτά αν πρόκειται για συνάδελφο αστυνομικό. «Είναι συνάδελφος;»

Με τον αρχιφύλακα να απαντά:« Όχι γυναίκα είναι, πολίτης είναι, μήπως να έρθει κάποια ομάδα με ασθενοφόρο ή τουρνικέ»…

Η τηλεφωνήτρια ρωτά ξανά «είναι γυναίκα συνάδελφος;»

Ο αρχιφύλακας απαντά «Όχι, όχι δεν είναι συνάδελφος πολίτης είναι. Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Τώρα το είδαμε. Μια ομάδα με τουρνικέ κάτι να έρθει».

Και η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ρωτά «Έγινε κάτι απέξω ή σας την άφησαν εκεί;»

«Απέξω από τη σκοπιά έχουμε μαχαιρωμένο άτομο», λέει ο αρχιφύλακας με την Άμεση δράση να απαντά «έγινε, θα ενημερώσω».

Η κατάθεση του φίλου της Κυριακής

Την ίδια ώρα, κατά την κατάθεσή του, ο φίλος της Κυριακής Γρίβα που τη συνόδευσε στο ΑΤ, αναφέρει πως ο ίδιος βρέθηκε σε πανικό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας της γυναικοκτονίας, είπε πως μόλις είδαν τον 39χρονο έξω από το Τμήμα επιχείρησαν μαζί με την Κυριακή να επιστρέψουν μέσα στον χώρο του Α.Τ.

«Βρισκόμουν σε πανικό» φαίνεται να είπε στην κατάθεσε και πρόσθεσε «κατευθύνθηκα προς την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος φωνάζοντας “βοήθεια, τη σκοτώνει”».

«Αστραπιαία και οι δύο κάναμε μεταβολή κατευθυνόμενοι προς το φυλάκιο του Τμήματος, όμως πριν προλάβουμε να φτάσουμε σε αυτό, η φίλη μου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι πισώπλατα από τον πρώην σύντροφό της και έπεσε στο έδαφος, ενώ αυτός έπεσε δίπλα της πλάγια. Εγώ πλέον βρισκόμουν σε πανικό. Κατευθύνθηκα προς την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος φωνάζοντας “βοήθεια, τη σκοτώνει” και γυρνώντας ασυναίσθητα το κεφάλι μου, κοιτάζοντας πίσω είδα τον σκοπό του Τμήματος με το πόδι του να σπρώχνει το μαχαίρι μακριά από το χέρι του δράστη καθώς δεν το κρατούσε σφιχτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL