Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C19.6°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C18.9°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C17.0°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.4°C16.8°C
4 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.4°C14.9°C
0 BF 63%
Μητροπολίτης Φθιώτιδος - ΛΑΡΚΟ / Οργή για το κλείσιμο - «Ναι ρε, μου πέφτει λόγος - Οι εργαζόμενοι είναι τα παιδιά μου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητροπολίτης Φθιώτιδος - ΛΑΡΚΟ / Οργή για το κλείσιμο - «Ναι ρε, μου πέφτει λόγος - Οι εργαζόμενοι είναι τα παιδιά μου»

Ο Μητροπολίτης Συμεών
Facebook

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, με τον ίδιο να τάσσεται κατά του κλεισίματος του εργοστασίου. «Ναι ρε, μου πέφτει λόγος, γιατί είναι τα παιδιά μου» είπε σε σε ομιλία για το δημογραφικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα εξυπηρετήσει το δημογραφικό πρόβλημα; Είναι η απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, επισημαίνοντας ότι «μιλάω ανθρώπινα. Μιλάω πνευματικά. Μιλάω σαν πατέρας που αγωνιώ πονάω και καίγομαι». 

«Τι θα γίνουν τα σπίτια στη ΛΑΡΚΟ, έχει ανθρώπους καρκινοπαθείς μέσα. Έχει παραπληγικούς σε καροτσάκι. Που θα πάνε; Δεν πρέπει να τους πούμε κάτι; Να νιαστούμε; Τι θα γίνουν τα ασθενοφόρα; Τι θα γίνει το ιατρείο; Τι θα γίνει το λιμάνι; Τι θα γίνει η δεξαμενή προπανίου; Ποιος θα φυλάξει τις εγκαταστάσεις; Που είναι η ανθρωπιά; (...) Έπαιρναν παχυλούς μισθούς; Κάποιος τους έδινε. Τι τιμωρία επιβλήθηκε σε αυτόν; Απευθύνω έκκληση ανθρωπιάς. Υπάρχουν και άλλες μειονότητες που δικαιούνται ανθρωπιάς, που έχουν δικαίωμα ισότητας (...) Ωραία συνδικαλίζονται λέει οι εργαζόμενοι. Δεν ήξερα ότι είναι αμαρτία ο συνδικαλισμός» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και κατέληξε τονίζοντας: 

«Και αν ρωτήσει κάποιος “ρε δέσποτα γιατί ανακατεύεσαι;”. Θα ξαναπαντήσω όπως είχα απαντήσει εκείνη την ημέρα: Ναι ρε, μου πέφτει λόγος, γιατί είναι τα παιδιά μου και είμαι πατέρας τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL