Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι συνέπειες της λιτότητας

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 (ώρες: 17.00-21.00) επίκαιρη ημερίδα με θέμα: Κρίση της δημοκρατίας: Οι...

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 (ώρες: 17.00-21.00) επίκαιρη ημερίδα με θέμα: Κρίση της δημοκρατίας: Οι συνέπειες της λιτότητας στις πολιτικές συμπερίληψης και στον σχεδιασμό.

Οι εισηγήσεις εστιάζονται στις απαιτούμενες πολιτικές συμπερίληψης (inclusiveness) που αποσκοπούν να αντιμετωπίσουν τους εντεινόμενους αποκλεισμούς, και εξετάζουν τις επιπτώσεις της κρίσης στον χωρικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Α’ ενότητα: “Πολιτικές συμπερίληψης: Εγκλεισμός, προσφυγιά, εκπαίδευση”

Εισηγητές: Νίκος Παρασκευόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Tony Booth ανεξάρτητος ερευνητής και σύμβουλος σε θέματα που προωθούν την αξιακή ανάπτυξη του σχολείου και των εκπαιδευτικών συστημάτων, Κέιμπριτζ. Γιώργος Αγγελόπουλος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, προϊστάμενος Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, πρώην γ.γ. υπουργείου Παιδείας.

Συντονισμός: Μιχάλης Μπαρτσίδης, επιστημονικός διευθυντής Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», ΕΑΠ.

Β’ ενότητα: “Προγραμματίζοντας την ανάπτυξη: Φεμινιστικά και οικολογικά προτάγματα”.

Εισηγήτριες: Ντίνα Βαΐου, τέως καθηγήτρια στον τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ. Marion Roberts, ομότιμη καθηγήτρια Αστικού Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ, Λονδίνο. Susan Buckingham, ανεξάρτητη ερευνήτρια και σύμβουλος σε θέματα φύλου και περιβάλλοντος, μέλος της Ομάδας Γυναικών του Εργατικού Κόμματος, Κέιμπριτζ.

Συντονισμός: Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, ΑΠΘ.

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Μ2 - Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και αναμετάδοση από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Δείτε όλα τα σχόλια