Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Ρούσσος: Η βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου θα εξασφαλιστεί με πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και με τη δημοτική συγκοινωνία (Video)

«Παραλάβαμε ένα ταμείο με 12 εκατ ευρώ και παρά τα 57 έργα που εκτελέστηκαν έχουμε 17 εκατ. ευρώ υπόλοιπο», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

«Στο νέο δημαρχείο θα στεγάσουμε υπηρεσίες για τις οποίες σήμερα πληρώνουμε 400.000 ευρώ παρά τις μειώσεις που έχουμε πετύχει», τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος τόνισε ότι με τη δημοπράτηση του νέου δημαρχείου θα δημιουργηθεί υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ 160 περίπου θέσεων καθώς και δημοτικό θέατρο.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι το υπόγειο πάρκινγκ θα φτιαχτεί κάτω από την εκκλησία του Αγ.Νικολάου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα δεύτερο δημοτικό πάρκινγκ στο Χαλάνδρι κοντά στην πλατεία Κένεντι που βρίκσκεται πιο κοντά στο Μετρό «ώστε να ξεκινήσει ένα σχέδιο ενοποίησης των δύο πλατειών με ημιπεζοδρόμηση σε μια προσπάθεια να βγάλουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς».

«Η απόφαση για ανέγερση του νέου δημαρχείου είναι ομόφωνη» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η δημιουργία του υπόγειου πάρκινγκ εξασφαλίστηκε με κρατική χρηματοδότηση 20,5 εκατ. ευρώ «αφού ανασύραμε και επικαιροποιήσαμε μελέτη του 1999». Ο Σ.Ρούσσος υπογράμμισε δε ότι η κατασκευή του θα βοηθήσει στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Δήμου.

Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου θα εξασφαλιστεί «με πεζοδρομήσεις, με εκτεταμένες αναπλάσεις και με τη δημοτική συγκοινωνία για την οποία αγοράστηκαν 4 καινούρια λεωφορεία».

Όσον αφορά στους ψεκασμούς για τα κουνούπια, ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε ότι είναι μεν θέμα της Περιφέρειας «με την οποία έχουμε πολύ καλη συνεργασία ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει».

«Παραλάβαμε ένα ταμείο με 12 εκατ ευρώ και παρά τα 57 έργα που εκτελέστηκαν έχουμε 17 εκατ. ευρώ υπόλοιπο», σημείωσε ολοκληρώνοντας ο Σίμος Ρούσσος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις