Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η Ανοιχτή Πόλη θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στη νέα δημοτική θητεία

"Ορκωμοσία σήμερα για το νέο δημοτικό συμβούλιο. Από την σύντομη παρέμβαση του νέου δημάρχου απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Νάσος Ηλιόπουλος. "Η Ανοιχτή Πόλη θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στη νέα δημοτική θητεία με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προσφορά στην πόλη μας"

Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

"Ορκωμοσία σήμερα για το νέο δημοτικό συμβούλιο. Από την σύντομη παρέμβαση του νέου δημάρχου απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης"

"Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή την επιλογή και τις ιδεολογικές στρεβλώσεις που επιβάλουν αυτή την τύφλωση σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε". Τόνισε ότι "στο χέρι μας λοιπόν, στο χέρι των ανθρώπων της πόλης να μην επιτρέψουμε στην δημοτική αρχή να ξεχάσει ξανά τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης".

Η Ανοιχτή Πόλη πρόκειται να συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στη νέα δημοτική θητεία με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προσφορά στην πόλη μας. Το νέο Δημοτικό συμβούλιο, για εμάς, οφείλει να έχει ως κεντρικό άξονα της δράσης του μια σημαντική πρόκληση, να μετατρέψει την Αθήνα σε μια πόλη που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Έχουμε ήδη αργήσει και τα τελευταία τραγικά γεγονότα δείχνουν ότι θα πληρώνουμε πολύ ακριβά κάθε λάθος και παράλειψη.

H κλιματική κρίση, η κλιματική αλλαγή, δεν είναι μια αφηρημένη εξέλιξη που αφορά κάποιους απροσδιόριστους «άλλους» κάπου μακριά από εμάς. Διαποτίζει την καθημερινότητά μας, καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας, συνδέεται με τον τρόπο που σκεφτόμαστε το μέλλον μας.

Η ίδια η εικόνα της Αθήνας δείχνει πόσο σημαντική και σύνθετη είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Η έλλειψη πρασίνου και η εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων, το τεράστιο έλλειμμα στην ανακύκλωση, η απουσία ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η αδυναμία των γερασμένων υποδομών της πόλης να ανταπεξέλθουν στην συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας, υπογραμμίζουν ότι η Αθήνα δεν προσφέρει αυτά που θα όφειλε στους πολίτες της.

Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχει μια πόλη όταν αποφασίζει να αναλάβει δράση για να αλλάξει τα πράγματα.

Αυτή την αλλαγή θα την φέρουμε μέσα από τις γειτονιές. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που θέλουν να βρεθούν λύσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ζούμε καθημερινά. Μαζί θα φτιάξουμε μια πόλη που θα δίνει περισσότερα στους ανθρώπους της. Μια πόλη που θα αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, που δεν θα κρύβει τα προβλήματα αλλά θα κινητοποιεί τους πολίτες της και θα πραγματοποιεί τομές.

Μια πόλη όπου η λέξη οικολογία θα είναι στο επίκεντρο του μέλλοντός της.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις