Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το 5ο Pulsar Samothraki Art Festival είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Καραγεώργου

Τη διοργάνωση ανοίγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η εκρηκτική παρέα από την Θράκη, οι Θραξ Πανκc. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους, έρχονται να μας δείξουν τι σημαίνει να παντρεύεις μουσικά την θρακιώτικη παράδοση με το punk και την world music

Το Puλsar Samothraki Art Festival 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Εργοστάσιο, τον χώρο στον οποίο γεννήθηκε πριν από 5 χρόνια, πρόκειται να “συμπυκνώσει” στο πρόγραμμά του το φάσμα της σημερινής ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, στις 9, 10 και 11 Αυγούστου.

Η πέμπτη έκδοση του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συναδέλφου και συντρόφου μας Βαγγέλη Καραγεώργου, που έφυγε βιαστικά από κοντά μας στις 21 Ιουλίου. Ο 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ στηρίζει σταθερά τις εκδηλώσεις του Puλsar Samothraki Art Festival ως χορηγός επικοινωνίας.

Τη διοργάνωση ανοίγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η εκρηκτική παρέα από την Θράκη, οι Θραξ Πανκc. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους, έρχονται να μας δείξουν τι σημαίνει να παντρεύεις μουσικά την θρακιώτικη παράδοση με το punk και την world music. Η ευκαιρία να βιώσει κανείς την “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” κάτω από το Σάος είναι εδώ!

Οι Θραξ Πανκc είναι:

Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή)
Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή)
Πάνος Γκίνης (ηλεκτρική κιθάρα)

Και ποιος τόπος μπορεί να είναι πιο κατάλληλος από την ονειρική Σαμοθράκη για να ξεδιπλωθεί ο “dream `n bass” ήχος των Alcalica; Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μετά από εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ευρώπη και το opening act τους στους Baba Zula το περασμένο φθινόπωρο, με 6 βινύλια στις αποσκευές τους, έρχονται να μας διηγηθούν ιστορίες από τα ταξίδια τους και τη Μεσόγειο μέσα από electronica ηχητικά τοπία και μίξεις χρωματισμένες από το περσικό σαντούρι, την αφρικάνικη καλίμπα και τον μπαγλαμά.

Οι Alcalica είναι:

Λεωνίδας Δανέζος: samplers, drum machines, αναλογικά φίλτρα και effects, περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς
Julie Loi: φωνητικά, στίχοι, καλίμπα

Τέλος, την Κυριακή 11 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα κλείσουν οι Last Drive, η μπάντα που έκανε την έκρηξη στην ελληνική μουσική σκηνή το 1983 με το χαρακτηριστικό τους speed – trash – garage – punk μείγμα που δεν έπαψε στιγμή να μαγεύει το κοινό τους. Την άνοιξη του 2018 κυκλοφόρησαν θριαμβευτικά το ομώνυμο άλμπουμ τους συνεχίζοντας τον μύθο που έχουν δημιουργήσει στο rock `n` roll. Μα σοβαρά τώρα, θέλετε συστάσεις για τους Last Drive;

Οι Last Drive είναι:

Αλέξης Καλοφωλιάς: φωνητικά, μπάσο
Γιώργος Καρανικόλας: φωνητικά, κιθάρα
Χρήστος Μιχαλάτος: τύμπανα, κρουστά
Στέφανος Φλώτσιος: κιθάρα, φωνητικά

Πολιτιστικός χώρος Εργοστάσιο

1ο χλμ Καμαριώτισσας – Χώρας
Σαμοθράκη

Ώρα έναρξης 21.30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Εισιτήρια: 8Ε
Εισιτήριο 3 ημερών: 20Ε
Ανέργων: 6Ε (με επίδειξη κάρτας)


www.pulsarfestivalgreece.com
https://www.facebook.com/pulsarfestival.gr/
https://www.facebook.com/ergostasio.samothrakis/
https://www.youtube.com/channel/UCPEkfDAkPyW5FZvJSfC7gaw

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο