Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
«Εν λευκώ» με Φασμπίντερ και μουσικά ντοκιμαντέρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Εν λευκώ» με Φασμπίντερ και μουσικά ντοκιμαντέρ

«Οκτώ ώρες δεν κάνουν μια μέρα» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, στην καρδιά της άνοιξης, στα τέλη του Απριλίου (από τις 27 του μήνα έως τις 3 Μαΐου). Είναι το 1ο En Lefko Film Festival, που διοργανώνεται από τον En Lefko 87.7 και περιλαμβάνει διαγωνιστικό τμήμα, πρεμιέρες με ταινίες που ξεχωρίζουν από τον παγκόσμιο σινεμά, μουσικά ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα...

Η επίσημη πρεμιέρα του 1ου En Lefko Film Festival θα γίνει στο Κολλέγιο Αθηνών με την καινούργια ταινία του Τζέιμς Γκρέι «Η χαμένη πόλη του Ζ» με τους Τσάρλι Χάναμ, Σιένα Μίλερ και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Οι προβολές θα γίνουν σε δύο κεντρικούς και ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας (Δαναός και Ιντεάλ), αλλά και σε «ανεξερεύνητα» σημεία της πόλης που θα μετατραπούν σε αυτοσχέδιες κινηματογραφικές οθόνες.

Στο τμήμα «Από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και σύγχρονων) στη μεγάλη οθόνη. Θα προβληθεί η εμβληματική μίνι σειρά πέντε επεισοδίων του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Οκτώ ώρες δεν κάνουν μια μέρα» («Acht Stunden sind kein Tag») λίγο μετά την πρεμιέρα της σε αποκατεστημένη κόπια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Τα άλλα τμήματα της πρώτης διοργάνωσης είναι:

* «Under the Radar» - διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 5.000 ευρώ: Ταινίες των μεγάλων δημιουργών του αύριο που παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτέλεσαν αφορμή για ουσιαστικό διάλογο, αλλά δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Αθήνα. Το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ θα απονέμεται απευθείας από το κοινό του φεστιβάλ στη νικήτρια ταινία. Το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο ελληνικές ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο.

* «Red Carpet»: Αναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά σε αποκλειστική, πρώτη προβολή.

* «On Air»: Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 2.000 ευρώ. Το τμήμα αυτό παρουσιάζει μουσικά ντοκιμαντέρ και τον ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7. Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε σε αυτό το τμήμα είναι και το «Northern Disco Lights» του Μπεν Ντέιβις, όπου οι ανήσυχοι έφηβοι της νορβηγικής πόλης Tromso, προκειμένου να ξεπεράσουν την αφόρητη πλήξη της μικρής παγωμένης πόλης τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους, ξεχωριστή μουσική σκηνή.

* «Get Creative»: Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους.

* Αφιερώματα: Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και επετειακές προβολές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL