Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε η ζωγράφος Ντέπη Φελουκατζή

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σε στενό κύκλο η εικαστικός Ντέπη Φελουκατζή, χτυπημένη από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Γεννημένη το 1941 στο Καρλόβασι Σάμου, σπούδασε στο Σπουδαστήριο της Σχολής Βακαλό (1963-65), με δασκάλους τους Παναγιώτη Τέτση...

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σε στενό κύκλο η εικαστικός Ντέπη Φελουκατζή, χτυπημένη από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γεννημένη το 1941 στο Καρλόβασι Σάμου, σπούδασε στο Σπουδαστήριο της Σχολής Βακαλό (1963-65), με δασκάλους τους Παναγιώτη Τέτση, Ασαντούρ Μπαχαριάν και Ελένη Βακαλό. Έζησε και εργάστηκε όλη της τη ζωή στην Αθήνα, ενώ το 1975 απέσπασε το πρώτο βραβείο στη Συνάντηση Νέων Δημιουργών και πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο "Ώρα".

Η ζωγραφική της εντάσσεται στο ρεύμα ενός ποιητικού ρεαλισμού, διανθισμένου με στοιχεία από τη μεταφυσική ζωγραφική του ντε Κίρικο, όπου παρεμβάλλονται γεωμετρικά και αρχιτεκτονικά θέματα, νεοκλασικά κτήρια και τμήματα αρχαιοελληνικών αγαλμάτων. Η θεματολογία της εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό τη Δήλο, καθώς και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, καθώς και σε άλλες κρατικές και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατό της.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο