Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.8°C17.1°C
4 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝQ / Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών: "Να κρατήσει τον λόγο του ο υπουργός Παιδείας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝQ / Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών: "Να κρατήσει τον λόγο του ο υπουργός Παιδείας"

Τον κώδωνα του κινδύνου προς το υπουργείο Παιδείας κρούει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, καθώς ήδη η πρώτη σχολική εβδομάδα ολοκληρώνεται χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της έξωσης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο και, ειδικότερα, εκείνο της εκτόπισης του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου από το σχολικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρό της, Ζωή Χατζή, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο στις 21/8, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα ισχύσει και φέτος για τα μαθήματα αυτά ό,τι ίσχυε και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, ότι δηλαδή δεν θα βγουν εκτός σχολικού προγράμματος, όπως προέβλεπαν οι ρυθμίσεις του νόμου για την αναδιάρθρωση του Λυκείου. Παρέπεμψε δε το Δ.Σ. της Ένωσης σε νέα συνάντησή τους που θα οριζόταν.

Μολονότι, όμως, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου απαντούσαν πως η συνάντηση θα γινόταν χθες, τίποτε τέτοιο δεν έγινε. Η σιωπή που τηρεί ο υπουργός δημιουργεί ανησυχία στα μέλη της Ένωσης, καθώς, όπως μας λέει η Ζ. Χατζή, "περιμένουμε να πάρει θέση και να τηρήσει τον λόγο του". "Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει, τα παιδιά πρέπει να δηλώσουν το μάθημα κι αν δεν λυθεί το πρόβλημα άμεσα, η χρονιά θα έχει χαθεί", συμπληρώνει.

Η πρόεδρος της Ένωσης υπογραμμίζει πως, σε περίπτωση που δεν επιστρέψει το σχέδιο στο σχολικό πρόγραμμα, θα έχουμε "το παράδοξο οι μαθητές να καλούνται να εξεταστούν σε μαθήματα που δεν διδάχθηκαν και, μοιραία, να τους στέλνουμε στα φροντιστήρια". Αφού τονίσει ότι το θέμα είναι γνωστό στο υπουργείο, επισημαίνει πως "οι μαθητές πρέπει να μπορούν να επιλέγουν και γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, αφού και στα δύο αυτά μαθήματα θα κληθούν να εξεταστούν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL