Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιστημονικές διαλέξεις για το σύμπαν και την αρχαία τεχνολογία, στο ΤΕΕ

Οι διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) διοργανώνει δύο επιστημονικές διαλέξεις, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του.

Οι διαλέξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), είναι οι εξής:

- «Ταξίδι χωρίς τέλος» (η προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει το Σύμπαν): του Διονύσιου Σιμόπουλου, επίτιμου διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου.

- Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, η φύση, η τεχνολογία, οι νόμοι της φυσικής και η γέννηση του πολιτισμού: του Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ, συνεχίζεται η διοργάνωση των εκθέσεων «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» (του κ. Μουσά) και «Αρχαία αστρονομικά όργανα» (του μαθηματικού και κατασκευαστή αρχαίων ελληνικών μηχανών Διονυσίου Κριάρη) στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ (Λέκκα 23-25), με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις