Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ / Στη Βουλή το έργο των εδρών Ζαν Μονέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ / Στη Βουλή το έργο των εδρών Ζαν Μονέ

Το έργο των εδρών Jean Monnet των ελληνικών πανεπιστημίων υπήρξε το αντικείμενο της προχθεσινής συνεδρίασης των διαρκών επιτροπών Ευρωπαϊκών και Μορφωτικών Υποθέσεων και της Βουλής. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και Κώστας Ζουράρις, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στην Ελλάδα, καθώς και καθηγητές κάτοχοι των σχετικών εδρών.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης στην εισήγησή του, ήταν μια "ευκαιρία να γνωρίσουν οι βουλευτές αλλά και οι πολίτες το ακαδημαϊκό έργο σας. Εξίσου σημαντικός όμως στόχος είναι να αλληλεπιδράσουμε με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα, η οποία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Σε αυτή την κατεύθυνση η δική σας ματιά, εκείνη του ειδικού επιστήμονα στις ευρωπαϊκές σπουδές και στην ανάλυση του ευρωπαϊκού αντικειμένου, έχει βαρύνουσα σημασία".

Από την πλευρά του, ο Δ. Σεβαστάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, σημείωσε ότι η συζήτηση "διεξάγεται στο περιθώριο μιας βαθιάς κρίσης της ιδεολογίας του ευρωπαϊσμού, της ίδιας της έννοιας της Ευρώπης... Υπάρχει διάρρηξη του ευρωπαϊκού συνεχούς που επηρεάζει με έναν επεκτεινόμενο οικονομισμό ιδιαίτερα τις ανθρωπιστικές σπουδές. Στην αποκατάσταση αυτών των θεωρησιακών και ιδεολογικών ρηγμάτων μπορούν να συμβάλουν οι έδρες Jean Monnet και η ανάπτυξή τους" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL