Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Π. Ρουμελιώτης: Η Τράπεζα Αττικής δεν θα χρηματοδοτεί ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρουμελιώτης: Η Τράπεζα Αττικής δεν θα χρηματοδοτεί ΜΜΕ

Κλείνει την κάνουλα της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας η Τράπεζα Αττικής. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο πρόεδρος της τράπεζας και τέως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, δήλωσε ότι “αποφασίστηκε να μην χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Ο Π. Ρουμελιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει ως τις 7 Απριλίου. Όπως είπε έχει ξεκαθαριστεί το πεδίο της διαπραγμάτευσης και “έχουν απομονωθεί οι ακραίες φωνές, που ζητούσαν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πάρα πολλά χρόνια» και συμπλήρωσε ότι ακόμα και τα θέματα που αφορούν την ελληνική πλευρά, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τη φορολογία, θα κλείσουν.

«Έχει γίνει σαφές ότι πρέπει να κλείσουν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» υπογράμμισε ενώ, αναφερθείς στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τόνισε ότι θα βοηθήσει τις τράπεζες να κλείσουν «κόκκινα δάνεια» που δεν αναμένεται να εξυπηρετηθούν και θα ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ρευστότητα στην πραγματική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL