Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Βραζιλία: Διορία μίας ημέρας στο κόμμα του Λούλα για ορισμό υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραζιλία: Διορία μίας ημέρας στο κόμμα του Λούλα για ορισμό υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές

Διορία μίας ημέρας έκρινε το Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βραζιλίας ότι έχει το Κόμμα των Εργαζομένων του Λούλα ώστε να προτείνει υποψήφιο την ώρα που ο δικηγόρος του φυλακισμένου πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για να δοθεί στον πελάτη του το δικαίωμα υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Το κόμμα των Εργαζομένων ζητούσε να παραταθεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου η διορία, με την ελπίδα ότι θα γινόταν δεκτή από τα δικαστήρια μία από τις προσφυγές που έχει καταθέσει ο Λούλα.

Η πρόεδρος του Εκλογοδικείου Ρόσα Βέμπερ επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει διορία μέχρι αύριο στις 19.00 (01.00 της Τετάρτης, ώρας Ελλάδας) για να ορίσει έναν άλλον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 και τις 28 Οκτωβρίου.

Αν δεν το κάνει, θα αποκλειστεί αυτομάτως από την κούρσα για την προεδρία.

Η υποψηφιότητα του Λούλα, που εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απορρίφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου. Ο πρώην πρόεδρος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.

Η απόφαση για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος αναμένεται να ληφθεί αύριο από το κόμμα που θα συνεδριάσει στην Κουριτίμπα.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Λούλα, Λουίς Κασαγκράντε Περέιρα, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες πίεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου ώστε να του επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL