Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Εισαγγελική πρόταση για Ντεμιρτάς: / Εισαγγελική πρόταση για Ντεμιρτάς: Ενάμιση αιώνα κάθειρξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική πρόταση για Ντεμιρτάς: / Εισαγγελική πρόταση για Ντεμιρτάς: Ενάμιση αιώνα κάθειρξη

Η τουρκική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ πανηγύριζαν για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης της Πρωτοχρονιάς σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης την ώρα που ο εισαγγελέας ζητούσε χθες να καταδικαστεί ως τρομοκράτης ο αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας.

Ο εισαγγελέας του Ντιγιάρμπακιρ ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη έως 142 ετών στον Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ηγέτη του αριστερού - φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) για "διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης", "τρομοκρατική προπαγάνδα", "υποκίνηση βίας και μίσους". Για τη συμπρόεδρο του κόμματος Φιγκέν Γιουκσεντάγκ ο εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη έως 83 χρόνια. Δεκάδες βουλευτές, δήμαρχοι και ηγετικά στελέχη του κόμματος έχουν προφυλακιστεί με κατηγορίες για συνεργασία με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Εν τω μεταξύ, στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου φιγουράρει η φωτογραφία του αιμόφυρτου άνδρα που συνελήφθη προχθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, δύο εβδομάδες μετά την επίθεση με τους 39 νεκρούς στο κλαμπ Ρέινα. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, που γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983, εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο ανταρτών στο Αφγανιστάν, μιλά τέσσερις γλώσσες και μπήκε στην Τουρκία "από τα ανατολικά σύνορα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL