Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Facebook και Twitter κατέβασαν βίντεο του Τραμπ με fake news για τον κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Facebook και Twitter κατέβασαν βίντεο του Τραμπ με fake news για τον κορωνοϊό

Συνεχίζεται η «βεντέτα» του Αμερικανού προέδρου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή ένα βίντεο που ανάρτησε η προεκλογική του καμπάνια σχετικά με πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Επρόκειτο για μία συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ, όπου υποστήριζε ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Το Facebook κατέβασε άμεσα το βίντεο διότι  «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την.

Από την πλευρά του το Twitter ανέστειλε για κάποια ώρα τη λειτουργία στον λογαριασμό TeamTrump, τον οποίο επανενεργοποίησε όταν διαγράφηκε το επίμαχο βίντεο.

Στη συνέχεια, η προεκλογική ομάδα του Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους δύο κολοσσούς για προκατάληψη εναντίον του προέδρου.

«Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός: τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορωνοϊό», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα  εκπρόσωπος της εκστρατείας, κάνοντας λόγο περί «ακόμη μια απόδειξη ότι η Σίλικον Βάλεϊ είναι προκατειλημμένη εναντίον του προέδρου» και υπογραμμίζοντας πως οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε βάρος του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτίθενται συχνά στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube επειδή όπως διατείνονται τους λογοκρίνουν συστηματικά και υποστηρίζουν την άλλη πλευρά, μολονότι χρησιμοποιούν ευρέως τους τρεις ιστότοπους όταν διεξάγουν προεκλογικές και άλλες εκστρατείες.

Ο Τραμπ έχει πάνω από 80 εκατομμύρια «ακολούθους» στο Twitter, για παράδειγμα.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι οι ιστότοποι δεν παρεμβαίνουν πιο αυστηρά για την αφαίρεση εμπρηστικού περιεχομένου, που κατ’ αυτούς παραπληροφορεί ή υποκινεί το μίσος.

Σε μία αξιομνημόνευτη περίπτωση, αφαιρέθηκαν από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις του Τραμπ καθώς και της εκστρατείας του που περιείχαν το αντεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο — σύμβολο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί με το οποίο οι φρουροί ξεχώριζαν τους πολιτικούς κρατούμενους (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικούς, μέλη της λευκής φυλής που είχαν βοηθήσει Εβραίους, συνδικαλιστές...).

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL