Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Brexit, εμπόριο και ασφάλεια στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζόνσον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «προσμένει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο κοντινό μέλλον», δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Το εμπόριο και η ασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκο και του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και προσμένει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο κοντινό μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Το γραφείο Τύπου του Μπ.Τζόνσον από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησαν για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα και για το εμπόριο, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για το Brexit».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις