Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Δεκάδες νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας αυτοκινητοδρόμου στη Γένοβα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεκάδες νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας αυτοκινητοδρόμου στη Γένοβα (Video)

35 οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική όπως μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ.

Περίπου 80 μέτρα της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο A 10 κατέρρευσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων σ' έναν ποταμό, καθώς και σε σιδηρογραμμές και κτίρια. Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης, ανακοινώθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Η οδογέφυρα κόπηκε στα δύο ενώ όπως αναφέρει η RAI έχουν καταπλακωθεί τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα. Ο ιταλός υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα μοιάζει να είναι «μια τεράστια τραγωδία».

https://www.youtube.com/embed/9UyQB6QL2Rc

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Διερευνάται ως αιτίτα της κατάρρευσης ο κεραυνός
που έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο

Η κατάρρευση της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας, μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε, σήμερα το μεσημέρι. στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έσπευσαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος. Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων υπό βροχή.

«Παρακολουθώ με τεράστια ανησυχία αυτό που συνέβη στη Γένοβα και που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό, ευχαριστώ τους 200 πυροσβέστες που εργάζονται για να σώσουν ζωές», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ανακοινώθηκε πως ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Γένοβα και θα παραμείνει εκεί αύριο. Η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα δήλωσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να παράσχει ανθρώπους και οχήματα για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Την βαθιά οδύνη για την τραγωδία στη Γένοβα
εκφράζει το ελληνικό υπ. Εξωτερικών

"Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό" αναφέρεται στην ανάρτηση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Συλληπητήρια από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ

«Είμαι βαθιά λυπημένος από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα σήμερα, που έχει στοιχίσει πολλές ζωές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιούνκερ εκφράζει τη βαθύτατη συμπόνια και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και στον ιταλικό λαό.

«Οι καλύτερες ευχές μου για δύναμη και θάρρος πηγαίνουν σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΕΡΤ, RAI, CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL