Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ο κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή Ρονάλντο αλλάζει... δικηγόρο για το ξέπλυμα 14,7 εκατ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή Ρονάλντο αλλάζει... δικηγόρο για το ξέπλυμα 14,7 εκατ.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Ο κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή Ρονάλντο προσπαθεί να βελτιώσει την... εικόνα του αλλάζοντας τον δικηγόρο που θα τον υπερασπιστεί στην υπόθεση φοροδιαφυγής 14,7 εκατ. δεδομένου ότι το προηγούμενο δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie δεν είναι εξειδικευμένο σε φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα.

Για να πούμε την αλήθεια το δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie φαίνεται να είναι εξειδικευμένο στη δημιουργία off shore εταιρειών και τη δημιουργία λαβυρίνθων για να χάνουν οι φορολογικές αρχές τα ίχνη του... εγκλήματος ή καλύτερα την πορεία των χρημάτων που φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι τυχαίο ότι το γραφείο Baker & McKenzie βρέθηκε στο στόχαστρο των δικαστικών και οικονομικών αρχών για μια σειρά άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

Το πρόβλημα όμως του Ρονάλντο είναι ότι η εισαγγελέας του Ποθουέλο ,στα περίχωρα της Μαδρίτης, στρέφεται και εναντίον των συνεργατών και συμβούλων του διεθνούς ποδοσφαιριστή για φοροδιαφυγή 7 εκατ.

Ο Ρονάλντο αναζητά δικηγόρο με “μια περισσότερο τεχνική εικόνα και μεγαλύτερη εξειδίκευση στα φορολογικά εγκλήματα”, έγραψε η δεύτερη σε μέγεθος ισπανική εφημερίδα El Mundo, από τη στιγμή που η εισαγγελέας του Ποθουέλο προσπαθεί να καταλάβει ποιος ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης φοροδιαφυγής μιας σειράς ποδοσφαιριστών της Ιβηρικής.

Έτσι ο Ρονάλντο βρήκε ένα ειδικό δικηγορικό γραφείο, του Χοσέ Αντόνιο Τσοκλάν, που έχει εξειδικευτεί σε τέτοιο βαθμό στους φοροφυγάδες που έχει ως πελάτη του τον Ζοζέ Μπουρίνιο, το σημερινό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλο που η αλλαγή δικηγόρου στα μισά του δικαστικού Γολγοθά του φοροφυγά Ρονάνλτο δεν συνηθίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης υποστηρίζει είναι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο χωρίς να παραλείψει να υπερασπιστεί τη δουλειά του προηγούμενου δικηγορικού γραφείου, το Baker & McKenzie του Πορτογάλου Οσόριο και του Garrigues. Στο στόχαστρο των διώξεων έχει βρεθεί και ο “σύμβουλος” του Ρονάλντο και άλλων ποδοσφαιριστών και παραγόντων του ποδοσφαίρου Μέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL