Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Ουγγαρία: / Ουγγαρία: Γιγαμπάιτ και τάληρο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ουγγαρία: / Ουγγαρία: Γιγαμπάιτ και τάληρο...

Την πρώτη χώρα στον κόσμο που φορολογεί τη χρήση του Ίντερνετ (!) σκοπεύει να κάνει την Ουγγαρία η δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με απόφασή της που έχει προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό στη χώρα.

Την Κυριακή, χιλιάδες Ούγγροι -δέκα χιλιάδες, σύμφωνα με τους ενημερωτικούς ιστότοπους- κατέβηκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την εξωφρενική διάταξη για τη φορολόγηση της χρήσης του Διαδικτύου με 0,5 ευρώ ανά GB διακίνησης δεδομένων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών υψώνοντας με τις γροθιές τους τα κινητά τηλέφωνά τους, ενώ εκσφενδόνισαν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά του κτηρίου που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Η επίμαχη διάταξη για την επιβολή φόρου 0,5 ευρώ ανά Gigabyte διακίνησης δεδομένων περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε μέσω Facebook από ομάδα με περισσότερα από 210.000 μέλη.

Οι διοργανωτές κατήγγειλαν το προωθούμενο μέτρο επισημαίνοντας ότι θα εμποδίσει την ισότιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα βαθύνει το ψηφιακό χάσμα για τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα της Ουγγαρίας και θα περιορίσει την πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό σχολείων και πανεπιστημίων με μικρούς προϋπολογισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL