Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
12.6°C19.2°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.6°C17.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.6°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.9°C
0 BF 87%
Η επίτροπος Γιόχανσον ξεκαθαρίζει: Η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτήσει κλειστές δομές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επίτροπος Γιόχανσον ξεκαθαρίζει: Η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτήσει κλειστές δομές (Video)

«Η Κομισιόν δε θα χρηματοδοτήσει κειστές δομές», ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών, Ίλβα Γιόχανσον, αναφορικά με τη διαχείρηση του προσφυγικού, μετά και τη φωτιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

https://www.youtube.com/embed/76ifi7e7DQMΤην ώρα που κυβερνητικοί κύκλοι, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον κίνδυνο επέκτασης των ταραχών και στα ΚΥΤ των άλλων νησιών, προαναγγέλουν σχέδια δημιουργίας κλειστών δομών κράτησης, η Ευρωπαία Επίτροπος βάζει «στοπ» στα σχέδιά τους.

Μάλιστα ο Κ.Μητσοτάκης με δηλώσεις του μετά τη φωτιά στη Μόρια άναψε το «πράσινο φως» για τη δρομολόγηση της περιφραγμένης κλειστής δομής διαμονής αιτούντων άσυλο στα αποκαΐδια του ΚΥΤ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην «ΑΥΓΗ» στις 3 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε στο σύστημα «Διαύγεια» σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία με αντικείμενο «προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού γηπέδου στο νησί της Λέσβου». Η προθεσμία του έργου είναι δύο μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Ά.Γεωργιάδης έλεγε αναφερόμενος στη φωτιά στη Μόρια, ότι «ασφαλώς και φταίνε οι κάτοικοι», που δεν έγιναν κλειστές δομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από πέρσι το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό περιελβάμβανε κατασκευή και Επέκταση Κλειστών Δομών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, και Λέρο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL