Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Κ5Α ανακοίνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο

ΑΜΠΕ

«Για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία 10 χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων ανακοίνωσε επίσημα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο τονίζοντας ότι «για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία 10 χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση».

«Δεν μπορούν να μας κρίνουν μετά από μόλις 20 μήνες διακυβέρνησης. Πρέπει να κριθούμε ύστερα από την ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ. 

Ο Λ.Ντι Μάιο αναγνώρισε ότι μέρος των ψηφοφόρων των πεντάστερων μπορεί να απογοητεύθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «οι ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγους μήνες» και κατηγόρησε, μέρος των στελεχών του Κ5Α του ότι «πολλές φορές εργάσθηκαν με κύριο στόχο την προβολή τους». 

«Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών», υπογράμμισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο και δήλωσε, ότι «το Κ5Α θα συνεχίσει να αποτελεί μια βασική πυξίδα για τους πολίτες. Η πορεία των Πέντε Αστέρων είναι μακρά, και προβλέπει την διαρκή ανάπτυξή του». 

Ωστόσο Ιταλοί αναλυτές, υπογραμμίζουν ότι η παραίτηση Ντι Μάιο οφείλεται στην συνεχή μείωση των ποσοστών των Πέντε Αστέρων και στην αναμενόμενη κατακόρυφη πτώση των ποσοστών τους, στις τοπικές εκλογές της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, την ερχόμενη Κυριακή. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις