Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Φιλικά "καυγαδάκια" ΗΠΑ - Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φιλικά "καυγαδάκια" ΗΠΑ - Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον κατήγγειλε χθες ως ανάρμοστη και προσβλητική την επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι υποστηρίζοντας ότι η προσέγγιση του τελευταίου για την επίλυση του μεσανατολικού χαρακτηρίζεται από εμμονές και μεσσιανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, ο Γιαλόν δήλωσε σε ιδιωτική του συνομιλία ότι ο Κέρι κινείται "βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος" και ότι δεν είναι σε θέση να τον διδάξει τίποτε για τη διένεξη με τους Παλαιστίνιους. "Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από τον Κέρι είναι να κερδίσει το Νόμπελ και να μας αφήσει ήσυχους" τόνισε προσθέτοντας ότι το αμερικανικό σχέδιο για την ασφάλεια "δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο".

Η "Γεντιότ Αχρονότ" επισημαίνει επίσης ότι ο Γιαλόν υποστήριξε πως ο ισραηλινός στρατός αποτελεί το βασικό στήριγμα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απέναντι στη Χαμάς. "Μόλις αποχωρήσουμε από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), έχει τελειώσει".

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας διέψευσε χθες τις δηλώσεις, ενώ ο ίδιος ο Γιαλόν επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους. "Ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές και ένταση σε διάφορες συζητήσεις, και υπάρχουν, δεν πρέπει να επηρεάζουν τα συμφέροντά μας και τους κοινούς στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ" σημείωσε.

Εκτός από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γιαλόν ανάρμοστες, τη φραστική επίθεση αποδοκίμασε και η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, Τζίπι Λίβνι, που χαιρέτισε την προσήλωση του Τζον Κέρι στο μέλλον του Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL