Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
5 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Ψάχνει σανίδα στη "λασπολογία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψάχνει σανίδα στη "λασπολογία"

Το αφήγημα της “αποστασίας” επανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε χθεσινές τοποθετήσεις του επισημαίνοντας ("Εθνικός Κήρυκας") -σε λασπολογικούς τόνους- πως “η κυβέρνηση έχει πλέον μια οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις”. Σε ομιλία του δε χθες το βράδυ στην Πάτρα μίλησε για "πλειοψηφία της γκαζόζας". Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να λάβει ξανά αποστάσεις από την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι “εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες”. Στο φόντο της επιτυχημένης εξόδου της χώρας στις αγορές εκτίμησε πως, “δυστυχώς, εδώ και καιρό, οι αγορές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη σημερινή κυβέρνηση”...

Απόσυρση της θέσης για “σικέ διαζύγιο”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση στην Πάτρα- επεδίωξε μικροκομματική επένδυση στα “tweets” του Πάνου Καμμένου επισημαίνοντας πως “εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου. Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας είναι: Τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αποσύροντας τη γραμμή περί “σικέ διαζυγίου” μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου- πρόσθεσε πως “δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει και άλλα»...

Ισχυρίστηκε δε πως “δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο, που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

Σύνδεση “Πρεσπών” με “αχρείαστο Μνημόνιο”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπερνώντας τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη Συμφωνία των Πρεσπών, ισχυρίστηκε στον "Εθνικό Κήρυκα" πως “ο κ. Τσίπρας σκόπιμα χρησιμοποίησε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα με στόχο να αλλάξει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό και να αποκομίσει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος”.

Επιχείρησε δε να συνδέσει τη διαπραγμάτευση για την επίλυση του “Μακεδονικού” ζητήματος με το “αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο” καθώς, “ακριβώς όπως τον Ιούλιο του 2015, ο κ. Τσίπρας απέτυχε οικτρά να συνάψει μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτόξευσε εκ νέου το “πυροτέχνημα” πως “δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση” καθώς "θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί”...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -ενόψει της διαδικασίας κύρωσης του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό Κοινοβούλιο- επανέλαβε πως “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα επειδή, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μια 'μακεδονική γλώσσα' και μια 'μακεδονική εθνότητα', τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων”.

"Οι αγορές γνωρίζουν για τη διόγκωση του κράτους!”

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ημέρες μετά την άντληση 2,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς χρηματαγορές, σημείωσε πως “οι αγορές γνωρίζουν καλά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποίησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης, αλλά άσκησε, αντιθέτως, μια πολιτική υπερφορολόγησης, διόγκωσης του κράτους και παρεμπόδισης της επιχειρηματικότητας”.

Επενδύσεις με “fast tack” διαδικασίες

Ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας τον στόχο της Ν.Δ. για την προώθηση επενδύσεων με “fast tack” διαδικασίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σημείωσε πως “είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές”.

Κλείσιμο του ματιού στους ιδιώτες

Την άποψη ότι "σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας προσφέροντας υπηρεσίες” πρόταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, προσθέτοντας με νόημα πως “το δημόσιο δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με το κρατικό”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε πως “το ΕΣΥ γηράσκει -το γνωρίζετε καλά και εσείς- έχει κατά κάποιο τρόπο συμπληρώσει ήδη τα συντάξιμα χρόνια του και χρειαζόμαστε νέο αίμα στο σύστημα” και, χωρίς να αναφερθεί στην ανάγκη προσλήψεων στο ΕΣΥ, επεσήμανε πως “ξέρω καλά τι γίνεται στα νοσοκομεία. Τα επισκεπτόμαστε συχνά. Πρόσφατα είχαμε πάει στο Αττικό, όπου διαπίστωσα και εκεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Προς Θεού, δεν λέω ότι τα προβλήματα γεννήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά σαφώς χειροτέρεψαν”. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 3 Μαΐου 2018 είχε “τουιτάρει” πως “Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL